Агент 007 се обзаведе с Бондмобил и приятелка

Pinterest LinkedIn +

Новият Джеймс Бонд (James Bond), Даниъл Крейг (Daniel Craig), вече се сдоби с возило и с момиче. Според изявление на официалния сайт на Aston Martin в новия филм от поредицата, “Casino Royale”, който се очаква да излезе към края на годината, Бонд ще кара модел на легендарните коли.

Новият Aston Martin DBS е направен специално за него, но подробностите се пазят в пълна тайна.
 
“Новината че Бонд пак ще кара  Aston Martin е страхотна и ние конструирахме за него нещо много специално, за да си върши работата със стил,” каза шефът на компанията Улрих Бец (Ulrich Bez) в официалното изявление.
 
Връзката между Бонд и Aston Martin е започнала през 1964 с третия филм от поредицата, Goldfinger, когато ролята се изпълнявала от сър Шон Конъри (Sean Connery). Тогава моделът  DB5 бил обзаведен с малки екстри като катапултиращи седалки и ракети и се превърнал в един от символите на Агент 007, заедно с мартинито и хубавите жени. В няколко от филмите от 90-те години на миналия век, Бонд караше различни модели на BMW, но в най-новия от поредицата, “Die Another Day”, се завърна към класиката с Aston Martin Vanquish.  
 
Продуцентите на филма се погрижиха на Бонд да не му е самотно в новата кола и му избраха и партньорка.
 
Според публикации в британския вестник The Daily Telegraph и други британски медии, на таен кастинг в Рим за “момиче на Бонд” била избрана почти неизвестната италианска красавица Катерина Мурино (Caterina Murino, на снимката). Двайсет и осем-годишната Мурино се класирала четвърта в Мис Италия 1996 и досега се е снимала в малко познати френски и италиански филми. Един от продуцентите на филма, Барбара Броколи (Barbara Broccoli) казала, че е “очарована” от Мурино.
 
Според слуховете, за ролята са били канени прочути хубавици като Анджелина Джоли (Angelina Jolie), Чарлийз Терон (Charlize Theron) и Наоми Уотс (Naomi Watts), но те отказали.
 
Aston Martin DBS Бондмобил
Сподели.