Age Of Empires Online ще е безплатна

Pinterest LinkedIn +

Разработваната от Robot Entertainment реалновремева стратегия Age Of Empires Online, чиято премиера в Games for Windows Live ще се състои по-късно тази година, ще бъде безплатна за игра, обявиха нейните издатели, Microsoft Game Studios. Геймплеят на играта, чието работно заглавие бе Project S(Spartan), ще бъде сходен с този, познат на феновете на поредицата, но ще включва редица елементи, присъщи на масовите мултиплеър онлайн ролеви игри (MMORPG), позволявайки на играчите да трупат опит и приспособления чрез изпълняването на куестове и упражняването на различни занаяти.

Една от съществените разлики спрямо предшествениците на Age Of Empires Online ще е в новата офлайн функционалност, благодарение на която градовете на играчите да продължават да съществуват и да носят добиви с различни ресурси, дори когато не играят.

Потребителите, за които е важно да могат да развиват своята цивилизация на всички нива, включително чрез специални функции като т. нар. star techs, ще могат да сторят това, закупувайки Premium Civilization ъпгрейд.

Това ще е един от източниците на приходи за Microsoft Game Studios и Robot Entertainment, наред с различните пакетни микротранзакции, наречени boosters, предлагащи нови куестове или геймплей разновидности, както и колекции от предмети, чрез които играчите да създадат уникален облик на цивилизациите си. Двете налични при премиерата на AOEO ще са гръцката и египетската.


Сподели.