Age of Empires 3: The War Chiefs

Pinterest LinkedIn +

Жанр: RTS
Година: 2006
Системни изисквания: P3 1.4 GHz, 245 MB ram, 3.5 GB HDD, Win XP, DX 9, 1x PC DVD
Произв/Изд: Ensemble Studios/Microsoft

Като в роман на Майн Рийд

Трудна е съдбата на индианците. Коренно население на Америка, превърнати от нейните владетели, в малцинство на базата на барута и убийствата. Продължението на третия Age  се опитва (и то доста успешно) да доразвие концепцията на оригиналната игра, използвайки за фон борбата за независимост между новосъздадените Американски щати и индианските племена.

Всичко, което си спомняте от класическите индиански романи можете да го намерите и тук – главен герой “трапер” и потомството му. Лудницата с прокарването на железниците и златната треска. Основният плюс на играта е именно в атмосферата, която изгражда.

Малко по специализирано

Това си е все същият Age – стратегия в реално време, с доста бавен и релаксиращ темп на действие. Освен трите нови игрови фракции на индианците са добавени нови структури, позволяващи да наемате единици от неутрални сгради директно в града си.

Можете да тръгнете и по пътя на революцията, оставяйки селището си практически без икономика (всички селяни се мобилизират в опълчение) и развявайки байрака на свободата. Тогава трябва да се надявате първата ви атака да не пропадне, просто защото няма начин да възстановите редиците си.

Остава моралният въпрос – до колко употребата на гатлинг картечници и оръдия срещу индиански селяни и бизони е правилно и честно. Или просто да карате на принципа – “Майната им на диваците, дай барута!”.

Очакват ви две кампании със сносен сюжет (но и нищо специфично), на които ако сте фен на поредица, ще се израдвате, а ако не сте – просто ще пропуснете.

Сайт: http://www.ageofempires3.com/

Сподели.