Afu-Ra идва в България на 8-ми декември

Pinterest LinkedIn +

Популярният в средите хип-хоп изпълнител Afu-Ra идва за впечатляващо участие в България. Визитата на именития американец е част от голям хип-хоп концерт навръх 8-ми декември, съобщиха за Avtora.com организаторите Re-Act и Short Cut.

Събитието ще се състои в столичния клуб Black Box, а освен Afu-Ra участие ще вземат Slim Size, Shosho, Sifuversus (Greece), dj Darkstep и dj Illegaldepthgroovez.

Билети на предварителна продажба на цена 15 лв. вече се осъществяват ексклузивно чрез първата професионална тикетинг система у нас Ticketstream Bulgaria.

Билети могат да се закупят от местата за продажба на билети на Ticketstream Bulgaria, посочени тук.

Електронни билети Ticketstream, които могат да се закупят с кредитна/дебитна карта и да се разпечатват на обикновен принтер могат да се закупят от тук

 

Afu-Ra: инфо

Afu-Ra, роден под името Аарон Филип в Ню Йорк, е сред най-уважаваните и талантливи хип-хоп изпълнители отвъд океана. 29 годишния Afu-Ra бива забелязан от Jeru The Damaja още в гимназията и се присъединява към движението Gang Starr.

За разлика от повечето изпълнители, прякора на Afu носи специално значение. Взет е от египетска притча в Книгата на мъртвите, която разказва за мъж, поел по пътя на разрушението,но който се вглежда в себе си, за да преодолее препятствията. Вдъхновен, рапарът избира псевдонима си, обозначаващ тялото на живата сила и в основата си представлява обединението на всяко нещо създало живот.

Afu-Ra прави своя дебют в албума на Jeru The Damaja от 1994 г. The Sun Rises In The East с песента "Mental Stamina". Успехът на парчето вдъхва увереност на Afu-Ra да създава свои собствени рими. Това се случва през 1998 г., когато първия му сингъл "Whirlwind Thru Cities" достига до Топ 20 на Billboard за най-добри хип-хоп изпълнения. Същата съдба има и парчето от 1999 г. "Defeat b/w Mortal Kombat".

Дебютния албум на Afu-Ra Body of the Life Force става реалност през октомври 2000 г. Две години по-късно на пазара излиза и Life Force Radio, който затвърдява серизоните му позиции на хип-хоп сцената. Гост MC –та и в двата албума са светила като Guru, GZA, RZA, Masta Killa, M.O.P. DJ Premier, Big Daddy Kane и други. След кратко оттегляне, през 2005 г. Afu-Ra се завръща с нов албум, озаглавен State of the Arts.

Afu-Ra твърди за себе си, че е завършен изпълнител, той е интелектуалец в хип-хопа и се стреми да създава рап музика на едно по високо ниво. Самият той е носител на черен колан, първа степен по Тае Куон До, което го вдъхновява и пречиства. В музиката Afu-Ra обича да експериментира и да открива нови територии в рап музиката.

Виж и чуй още Afu-Ra в официалния му сайт!

Сподели.