Aftertaste: Предпочитаме песните ни да носят повече радост, отколкото тъга

Pinterest LinkedIn +

Aftertaste е от онези свежи, готини родни банди, които ни напомнят, че в България продължава да се ражда впечатляваща музика. А послевкусът от творчеството на Хриси, Ангел, Ивелин и Панайот остава дълго в ума и сърцето на всеки истински фен на поп и рок звученето.

Сега с най-голямо удоволствие ви запознаваме с двама от членовете на Aftertaste и ви предупреждаваме, че доброто настроение ще нахлуе в дома ви точно в този момент:

Avtora.com: Откъде идва името на групата?

Хриси: И ние не знаем, общо взето (смее се).

Ангел: Всеки от нас знае различна история за името на групата. Аз, например, знам, че минути преди да се качим на сцената за първото си участие все още нямахме име. Тогава Хриси каза: Групата ще се казва Aftertaste! Нямаше никакво време да спорим и така си остана.

.: А кога беше това първо участие?

Хриси: През 2008 година.

Ангел: Декември месец! На празника на Немската гимназия. Групата тогава излезе на сцената в състав, от който само ние двамата сме останали. Малко по-късно към нас се присъединиха Иво и Понката. И вече 4 години сме четиримата :)

.: Какво ви събра?

Хриси: Интернет. Така се случи, че аз видях една обява на момче, което си търси група, стария ни барабанист, и се свързах с него. Така се намерихме.

Ангел: Да, аз видях същата обява. След като той си тръгна, звъннах на Понката, който познавам от гимназията, преди сме свирили заедно.

Хриси: Той отначало не слушаше такава музика…

Ангел: Но вече слуша.

Хриси: …не харесваше такава музика…

Ангел: Но вече харесва.

Хриси: Да, повлияхме му. Започна да се облича  като 13-годишно момче, което слуша Hardcore.


.: С какво се занимавате извън сцената?

Хриси: Аз съм току-що завършила студентка по тонрежисура и реклама, която си търси работа :)

Ангел: Останалите се занимаваме с банки, застраховки, програмиране. Общо взето – мнoго неща. Тоест ние сме сериозни и отговорни хора и пренасяме това и в групата.

.: Каква музика си пускате, когато не правите такава? 

Ангел: Най-различни неща, не се ограничаваме в конкретен стил. Имаме доста широк поглед върху музиката. Лично аз в момента залитам към модерни метъл кор групи.

Хриси: Слушам много и различна музика, особено напоследък откривам групи, за които не съм чувала през живота си. Самите ние искаме да се развиваме и променяме. Може би в една по-дигитална, по-електронна насока. Разбира се, като запазим идентичността си – китара, бас, глас.

.: Какво ви вдъхновява?

Ангел: Не знам как точно се получава. Хриси се появява с някаква идея и ни завлича с нея. А след това успяваме и да я реализираме добре.

Хриси: Да, обикновено някой има някаква основна идея. Напоследък и басистът ни проявява голяма инициатива. Хващаме я и я правим :)


.: Музиката ви определено носи положителен заряд. Това целите или така се случи?

Хриси: По-скоро не сме си го поставяли като цел.

Ангел: Не следваме някакво правило, но предпочитаме песните ни да носят повече радост, отколкото тъга.

Хриси: …Но! Една от най-харесваните ни песни се казва "Сам". Тя има малко по-носталгичен и мрачен текст, но хората много я харесват. Просто трябва да има някакъв баланс.

.: Кога да очакваме нов албум от вас?

Ангел: Работим по въпроса, направили сме 3-4 песни. Предстои и снимането на клипове към тях, но със срокове за втори албум засега не можем да се обвържем.

Напоследък се занимавахме с акустичните версии на старите си парчета – в новото си студио.

Хриси: Това беше и целта на студиото – да отделим време, да научим различни неща, за да можем сами да работим по проектите си. Създаването му отне много време, отне и доста пари, но съществуването му вече е факт от точно една година – със син таван и лилави стени!

Ангел: За да можем сега да имаме нашата творческа свобода и да попаднем в безвремието, в което да работим, както винаги сме искали.

.: Чудесно! Лятото какви ще ги вършите?

Хриси: Имаме доста предложения за участия, сега ще ги договаряме :)

.: Пожелайте нещо на читателите на Avtora.com и да си ходим! :)

Ангел: Слушайте повече българска музика, подкрепяйте българската музика, защото тя заслужава!

Хриси: Всички български музиканти създават музиката за феновете си и няма по-хубаво нещо от това да виждат, че трудът им е оценен. Така че подкрепяйте българската музика, слушайте я и гласувайте за нещата, за които ви карат да гласувате! :)


Сподели.