Адел се завърна на върха на Billboard 200. Какво казва статистиката?

Pinterest LinkedIn +

След като от рилийза си в САЩ преди 68 седмици до момента нито веднъж не напусна топ 10 на Billboard 200, в периода 4-10 юни "21" на Адел отново е бил най-продаваният албум в САЩ, изпреварвайки по продажби четирите нови заглавия, заедно с които оформя челната петица на новото издание на класацията.

Това са Thirty Miles West на Алън Джаксън, That's Why God Made The Radio на The Beach Boys, Americana на Нийл Йънг и Crazy Horses и Live From The Underground на Big K.R.I.T., а освен тях на позиции от топ 10 дебютират The Stoned Immaculate на Curren$Y и Bear Creek на Бранди Карлайл.

Лидерът от предходните две издания на Billboard 200, Born and Raised на Джон Майер, в момента заема седма позиция, а британската бой банда One Direction, чието първо концертно DVD, Up All Night: The Live Tour, стартира с рекордни за 2012 г. продажби, е поставена непосредствено пред него.

С увеличения си актив от 24 седмици на върха на Billboard 200, Адел вече заема шесто място във вечната ранглиста на албумите с най-продължителен престой под No.1 в тази класация, делейки го със саундтраците към филмите Saturday Night Fever и Purple Rain.

Ако успее да се регистрира още седем пъти под No.1, "21" ще изравни постиженията на Calypso на Хари Белафонте, саундтрака към South Pacific и Rumours на Fleetwood Mac и ще достигне трето място в тази ранглиста.

Продажбите му миналата седмица са в размер на 75 000 копия или с 2000 повече от тези на Thirty Miles West – дебютният студиен албум на Алън Джаксън. С 3.52 млн. продадени копия от началото на 2012 г., "21" е най-продаваният албум на това полугодие (вторият е Tuskegee на Лайнъл Ричи със значителен пасив).

Общото количество на изкупените копия от проекта, донесъл шест Grammy и множество други награди на Адел, от появата му в САЩ до момента, е 9.34 млн., което го поставя на 24-то място в класацията на най-продаваните албуми в САЩ от началото на ерата Nielsen SoundScan, започнала през  1991 г. No.1 в нея са Metallica с едноименния си албум от същата година.

Сподели.