Адел се върна на върха в UK Top 40 за 23-ти път, задмина Дейвид Бауи и Dire Straits

Pinterest LinkedIn +

Номинираната за три награди Ivor Novello британската сензация Адел стъпи на върха на британския чарт за сингли за 23-ти път в кариерата си, измествайки от там Nicki Minaj само седмица след дебюта й на лидерската позиция с новия й албум Pink Friday: Roman Reloaded.

Така 23-годишната англичанка задмина Дейвид Бауи и Dire Straits във вечната класация на артистите и групите с най-много седмици на върха на UK Top 40, тъй като техните активи са от 22 седмици.

Изминалата седмица е 64-тата от рилийза на "21" във Великобритания, като през цялото това време албумът не е напускал челната десетка, а в 22 от седмиците е бил на върха (неговият предшественик, "19", оглави UK Top 40 еднократно).

В настоящото издание на класацията Minaj заема второ място, а на трето дебютира сформираният през 2009 г. американски рок квартет Alabama Shakes с дебютния си албум Boys & Girls.

За втора поредна седмица лидер в чарта за сингли е новоизгрялата канадска поп изпълнителка Карли Рей Джепсън с хита си Call Me Maybe. Спрямо новия сингъл на Джъстин Бийбър, Boyfriend, продажбите на Джепсън са по-многочислени в съотношение 2:1, поради което и канадският тийн идол дебютира на второ място. Две места по-назад е поставен Usher с новоиздадения сингъл Climax.

Jessie J и Emeli Sande запълват челната петица в чарта за албуми, а Gotye и Nicki Minaj – в този за сингли.

 

Сподели.