MDNA записа анти-рекорд, Nicki Minaj триумфира на върха на Billboard 200

Pinterest LinkedIn +

Само седмица, след като дебютира на върха в Billboard 200, MDNA на Мадона претърпя най-големия срив на новоиздаден албум в историята, съгласно статистиката, водена от Billboard.

В настоящото издание на чарта за албуми MDNA е поставен на осмо място с 48 000 копия, което е с 86.7% по-малко от регистрираните в седмицата след рилийза му. Цифрата е близка до тази, отчетена от Nielsen SoundScan през втората седмица след премиерата на Born This Way на Lady Gaga, който дебютира с 1.1 млн., и все пак по-голяма с 2.7 пункта.

Това не е единственият рекорд, записан в актива на MDNA, но e първият с негативен смисъл. С този албум Мадона стана единствената изпълнителка, достигнала първото място в американския чарт в четири поредни десетилетия. Освен това с 359 000 продадени копия в дебютната му седмица, проектът стана най-бързо продаваният албум на 2012 г.

253 000 продадени копия за една седмица също е сред най-добрите постижения, отчетени от Nielsen SoundScan от началото на годината до момента и достатъчно за първото място в последното издание на Billboard 200.

Това е бройката, регистрирана от Pink Friday: Roman Reloaded – вторият студиен албум на Nicki Minaj, който стартира под No.1 и в британския чарт, въпреки негативната критика. Minaj участва в две от парчетата, включени в MDNA, включително в пилотния сингъл Give Me All Your Luvin, който така и не достигна върха нито на Hot 100, нито на UK Top 40.

Още три новоиздадени записа са поставени в топ 10 на Billboard 200 – деветият студиен албум на кънтри звездите Rascal Flatts, Changed, дебютира под No.3, Head is an Animal на младата британска фолк рок банда Monsters and Men – под No.6, а I Win на Марвин Сап – под No.9.

Според Billboard с най-големи шансове за първото място в следващото издание на Billboard 200 е албумът, заемащ второ място в момента. Това е "21" на Адел – най-продаваният албум на 2011 г. и най-продаваният запис от началото на 2012 г. в САЩ с повече от 8 млн. копия. Той се появи на музикалния пазар точно преди 60 седмици.

Сподели.