Адел отмени турне поради риска да загуби гласа си завинаги

Pinterest LinkedIn +

Британската поп сензация Адел (Adele), чийто втори студиен запис "21" е най-продаваният албум на 2011 г. и от двете страни на океана, отмени цялото си турне в САЩ, което трябваше се проведе между 7 и 21 октомври. И този път, причината за крутите мерки е здравословна – 23-годишната изпълнителка на хитовете Rolling in the Deep и Someone Like You е диагностицирана с кръвоизлив на гласните струни, а рискът от необратимото им увреждане в случай, че неглижира съветите на лекарите да даде пълен покой на гласа си, е твърде висок, за да позволява да бъде поет.

Адел отмени няколко от концертните си изяви в Северна Америка през юни 2011 г., както и първите дати от британското си турне в началото на септември, поради ларингит в първия случай и остра белодробна инфекция – във втория. Сега лекарите са я посъветвали да даде възможно най-продължителна почивка на гласните си струни, казва се в изявлението на нейните издатели - Columbia Records.

Отмененото й турне в САЩ трябваше да премине през десет града в южната част на страната и Тексас при напълно разпродадени зали. В официалния си сайт самата изпълнителка изразява огромната си скръб от здравословните си неблагополучия, последствията от тях и факта, че ще разочарова толкова много от своите фенове:

"Разбирам отлично чувствата ви и знам, че сте ощетени не само със самото шоу, но и с вложените време и инвестиции за самолетни билети, хотелски резервации, предварително организирани чествания на годишнини и рождени дни. Но ви моля да ми повярвате, че това е единственото, което мога да сторя, за да съм сигурна, че ще мога да продължа да пея завинаги и да продължа да създавам музика за вас по най-добрия възможен начин".

В писмото си до своите фенове изпълнителката пише още, че е длъжна да се възстанови напълно и чрез най-добрата възможна терапия, тъй като "съществува риск да загуби гласа си завинаги", както и че ще се подложи на специална рехабилитационна програма, за да укрепи "гласа, тялото и съзнанието си".

Сподели.