The Black Keys с нов албум и турне в Европа

Pinterest LinkedIn +

В края на годината, в която спечелиха първото си Grammy (и по-конкретно първите три) и първата си видео музикална награда от MTV, The Black Keys ще издадат своя седми студиен албум - El Caminо, в чиято подкрепа ще осъществят европейско турне в началото на 2012 гoдина.

Продуциран от Danger Mouse (Gorillaz - Demon Days, Beck - Modern Guilt, Gnarls Barkley, The Grey Album), който влиза в студиото с музикантите от Охайо за трети път, след като работи с тях по Attack & Release (2008) и Brothers (2010), El Caminо включва 11 парчета и ще се появи на 5 декември.

От тях като пилотен сингъл на 28 октомври ще бъде издадена песента Lonely Boy, а сред останалите парчета, включени в проекта, са Little Black Submarines, Money Maker, Hell of a Season, Nova Baby и др.

Всички те са написани от Дан Ауабак (китари, вокал) и Патрик Карни (барабани) и записани в Easy Eye Sound – студиото на Ауабак в Нешвил, през пролетта на 2011 година.

По повод скорошните успехи на групата, барабанистът Патрик Карни (Patrick Carney) споделя: "Поехме по дългия път, за да бъдем тук днес. Доста е готино да си в началото на 30-те си години и да правиш музика с най-добрия си приятел. Преживели сме всичко – от това да пътуваме хиляди километри, за да свирим пред никого, до това да спечелим Grammy".

Относно маниера на работа на дуото, Дан Ауабак разказва: "Не говорим преди да свирим. Не правим репетиция преди да записваме, а просто действаме изцяло по интуиция". По думите му, "в El Caminо има повече чист рокендрол, звученето му е сурово, енергично и изчистено”.

Феновете на бандата, живеещи в Белгия, Франция, Германия, Холандия, Италия, Швейцария и Великобритания, ще могат да чуят музиката от El Camino на живо по време на европейското турне на The Black Keys, което ще се проведе между 23 януари и 10 февруари 2012 година.


Сподели.