Адaм Сандлър с 11 номинации за Златни малинки 2012

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор, продуцент и сценарист Адам Сандлър оглави списъка с претендентите за тазгодишното издание на анти-наградите Златни малинки (The Razzies) с единадесет номинации на свое име, в това число за Най-лош актьор, Най-лоша актриса, Най-лош сценарий и Най-лош филм, а най-скорошната продукция с негово участие – Jack & Jill, в която той изпълнява едновременно мъжка и женска роля, е филмът с най-много номинации – дванадесет.

Just Go With It, в който му партнира Дженифър Анистън, фигурира в пет категории, а Bucky Larson: Born to be a Star, на който е сценарист – в шест.

В началото на 2012 г. номинираният за Златен глобус 45-годишен филммейкър получи наградата People's Choice за Най-добър комедиен актьор. Той никога не е бил номинирани за Оскар, но затова пък имаше девет номинации за Златните малинки още преди да бъде обявена селекцията за предстоящите награди, като най-скорошните му номинации са от 2008 г. (I Now Pronounce You Chuck & Larry), а единствената му наградата е от 2000 г. за превъплъщението му в Big Daddy.

Тази година компания на Сандлър правят неколцина холивудски звезди, получили огромно признание от критиката и публиката през годините, начело с Ал Пачино, който изпълнява епизодична роля в Jack & Jill.

Никол Кидман също е в "черния списък" – тя е номинирана за поддържаща роля, която изпълнява в Just Go With It. Никълъс Кейдж ще спори със Сандлър за титлата Най-лош актьор за играта си в цели три ленти, издадени през 2011 г. – Trespass, Season of the Witch и Drive Angry 3-D. Останалите трима претенденти за нея са Ръсел Бранд (Arthur), Тейлър Лотнър (Abduction, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1) и Ник Суордсън (Bucky Larson: Born to Be a Star).

Сандлър не е единственият актьор, номиниран в категорията за Най-лоша актриса – за същата титла ще се бори Мартин Лорънс за играта си в Big Mommas: Like Father, Like Son, а в компанията на двамата комици са поставени Сара Палин – екс кандидат за вицепрезидент на САЩ за ролята си в The Undefeated, Сара Джесика Паркър (I Don’t Know How She Does It, New Year’s Eve и Кристън Стюарт (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1).

Освен Jack & Jill, номинирани за Най-лош филм на 2011 г. са: Bucky Larson: Born to Be a Star, New Year's Eve, Transformers: Dark of the Moon и The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, като последният има общо осем номинации, в това число "заработените" от Стъюарт и Лотнър (Патинсън не е номиниран).

За първи път в 32-годишната историята на наградите, учредени от Джон Уилсън (Golden Raspberry Foundation) като контрапункт на наградите на Академията, победителите ще бъдат обявени на 1 април – Денят на шегата, а не в навечерието на церемонията на Оскарите.

Тази година няма нито едно дублиране на номинация за Златна малинка и Оскар в нито една от водещите категории на двете церемонии. 600 души ще определят носителите на тазгодишните Златни малинки чрез анонимно гласуване, а желаещите да се включат в него могат да го направят като станат членове на Golden Raspberry Foundation срещу годишен абонамент в размер на $40, независимо дали са граждани на САЩ.

Сподели.