Acer Iconia W700 - нещо повече от поредния Windows 8 таблет

Pinterest LinkedIn +

Когато започнаха да се появяват за пръв път (малко преди и непосредствено след старта на Windows 8), хибридните устройства от ново поколение, възползващи се от сензорните възможности за контрол на тази операционна система, донякъде показваха липса на въображение.

Много от тях се опитваха непохватно да копират вече известни дизайнерски концепции като тази на прословутия Asus Transformer (респективно Microsoft Surface) или по-лошо: предлагаха недодялани решения в стил "лаптоп с тъчскрийн дисплей", меко казано неудобен за употреба и навигация.

За щастие водещите производители на РС хардуер бързо уцелиха верния тон и в резултат напоследък все по-често виждаме истински иновативни хибриди като Lenovo IdeaPad Yoga, Asus VivoTab, Sony Vaio Duo, а сега и Iconia W700 от Acer.

Последният е интересен най-вече с това, че вместо да се опитва да предложи нова интерпретация по темата "таблет с докинг клавиатура" ви предлага да оставите дока и клавиатурата си у дома, удобно възползвайки се от портативната "таблет" част на системата.

Когато седнете на бюрото вкъщи, лесно можете да я плъзнете обратно в удобната й поставка и да работите с W700 както с всяко друго настолно или лаптоп РС.

Acer предлагат две версии на тази система - и двете екипирани с достатъчно изчислителна мощ, за да заменят в доста отношения споменатите две алтернативи (десктоп РС или класически ноутбук). Говорим за процесори Intel Core i3/i5 (в зависимост от версията на модела), 4GB оперативна памет, 64/128 GB SSD и пълноценна Windows 8 инсталация (а не орязаната Windows 8 RT, с която най-често се окомплектоват системите от подобен клас).

Единствената слабост в W700 е използваното графично решение - доста слабото интегрирано видеоядро Intel HD 3000, което ще ви осигури достатъчно базова производителност що се отнася до ежедневна работа и развлечения, но на което трудно можете да разчитате, ако желаете да играете най-актуалните 3D гейм заглавия.

Другата слабост тук е наличната памет за съхранение на данни - в по-евтината версия на таблета 64GB са доста скромен обем, особено за Windows базирано устройство, и вероятно бързо ще ви отеснеят.

За сметка на това дисплеят на W700 e страхотен - с Full HD резолюция, отлична острота и ярки цветове. Диагоналът му е 11.6 инча, което е доста като за таблет и при разделителна способност от 1920 х 1080 пиксела на пръв поглед изглежда почти като Retina дисплей.

От интерфейсна гледна точка Iconia W700 предлага един USB порт, HDMI изход и Bluetooth, но когато е съединен с докинга си, можете да използвате още три USB 3.0 порта, както и специален преходник, конвертиращ micro HDMI изхода към VGA сигнал. Иначе казано, можете да свържете W700 към практически всеки външен дисплей или ТВ екран.

Цените, на които се предлага W700 в двете си версии, са разумни, без да са скандално ниски - около 800 долара за 64GB версия и около 1000 за тази с 128GB SSD. Все пак говорим за таблет, способен пълноценно да замести повечето масови ноутбук модели, но предлагайки много по-впечатляващи възможности и комфорт за използване.


Сподели.