Acer Aspire 5738 - мултитъч бъдеще

Pinterest LinkedIn +

От Acer решиха да завършат годината с поредния си хит – Aspire 5738. Несъмнено такъв финал на 2009 предвещава силна (в технологичен смисъл) 2010 година.

На първо място Aspire 5738 е секси – правите линии, характерни за компанията, са сведени до минимум, а извивките, които моделът притежава са изкусително изваяни.

Освен красив е и удобен - притежава 15.6 инчов дисплей и клавиатура с радикални външни промени.

Бутоните са големи и удобни, за разлика от тези на предишните Aspire-и. Освен това горните три реда имат лек наклон към човека, който работи на компютъра. Долните три реда пък имат обратен наклон – към дисплея. Това улеснява писането в известна степен.  Изключителното тук е и наличието на цифрова клавиатура (NumPad).Мултимедийното  функциониране на лаптопа се характеризира отново с кристален звук, което е традиционно за Acer. Съотношението хоризонтала-вертикала на дисплея е 16:9, което е златната среда за хората, които обичат да гледат филми.

В крайна сметка новият Aspire 5738 е за хора, които обичат да използват компютрите си за всичко – сърфиране, работа, слушане на музика, гледане на филми...

Друго интересно и новаторско, което ни предлагат от Acer, са лаптопите с мултитъч екрани. Това са първите в света лаптопи с 3D дисплеи. Acer Aspire 5738D спокойно може да се нарече „мултифункционален”.

Тази революция на пазара идва с малко закъснение, като се има предвид бумът на тъчскрийн телефоните, които заляха света през последната година. И все пак, излезли едва през октомври, те предричат широкия си успех и развитие през новата година.

За  нас потребителите остава да потъркваме ръце от задоволство, че този тип лаптопи се предлагат на по-ниски цени, достъпни за по-широк кръг от хора...

Автор: Марина Иванова

Сподели.