Ace Combat: Assault Horizon излиза за PS3 и Xbox 360 през октомври

Pinterest LinkedIn +

Най-новата игра от аркадната бойна военновъздушна симулация Ace Combat - Assault Horizon, ще излезе за двете най-популярни конзоли в Европа на 14 октомври, обявиха нейните създатели и разпространители - Namco Bandai. Сценарист на играта, чрез която Ace Combat ще направи своята PlayStation 3 премиера, след като Ace Combat 6: Fires of Liberation бе издадена ексклузивно за Xbox 360, e военният журналист от New York Times Джим ДеФелис.

Освен със свръхзвукови бойни самолети като F-35 и F-16, играчите ще разполагат с хеликоптери като Boeing AH-64 Apache и UH-60 Black Hawk, а за разлика от предишните игри от сериите, географията на Assault Horizon няма да е фиктивна – битките ще се водят между държави от съвременната геополитическа карта на света, в това число Русия и Дубай, няколко години напред в бъдещето - през 2015 г.

"Геймърите от цял свят ще открият в Assault Horizon приключение, което ще ги накара да усещат как адреналинът им пулсира в тях с всеки куршум, всяка експлозия и всеки избегнат на косъм снаряд", обещава продуцентът на играта - Катцутоки Коно.

Сподели.