AC/DC издават нов концертен CD/DVD албум тази пролет

Pinterest LinkedIn +

AC/DC подготвят за издаване шестия си концертен албум, който ще се появи близо 14 години след рилийза на последния лайв запис в дискографията на австралийската рок банда - Let There Be Rock: The Movie - Live in Paris.

Предстоящият проект е записан и заснет по време на трите концерта на Брайън Джонсън (Brian Johnson) и компания на River Plate Stadium в Буенос Айрес през декември 2009 година, част от световното турне на AC/DC - Black Ice World Tour в подкрепа на последния им студиен албум Black Ice.

Продължила над 20 месеца, обиколката привлече над 5 000 000 души от цял свят, близо 60 000 от които в София, а общо 180 000 на въпросните концерти в Буенос Айрес.

Самият Брайън Джонсън разкри, че новият албум би трябвало да се появи в началото на април. Запитан за актуалните планове на бандата, фронтменът на AC/DC заяви, че такива няма, тъй като всичко, от което се нуждаят музикантите след двегодишното си турне, обявено за третото най-доходоносно в цялата история с приходи от $441.6 млн., е заслужена почивка.

Сподели.