ABC потопи в отчаяниe домакините по цял свят, "развежда" се с Desperate Housewives

Pinterest LinkedIn +

Отличеният с три награди Златен глобус хитов сериал "Отчаяни съпруги" (Desperate Housewives) ще бъде свален от екран след края на предстоящия осми сезон, предвиден за месец май 2012 година, обявиха продуцентите на шоуто, ABC.

Премиерата на последния пилотен епизод за поредицата, отличена още с две награди Emmy, шест статуетки от телевизионния фестивал в Монте Карло в категорията "Най-добър комедиен сериал" и над 40 други награди, ще се състои на 25 септември 2011 година.

Марк Чери - създателят на Desperate Housewives, чиито главни роли се изпълняват от актрисите Фелисити Хъфман, Тери Хачър, Марша Крос и Ела Лонгория, обяви решението за спирането на сериала на 7 август и поясни, че винаги е искал шоуто да приключи с висок рейтинг, вместо на доизживяване, което е и една от причините ABC да не поръчат повече сезони.

Между 2004 и 2006 г., когато бяха излъчени първите два сезона от поредицата, тя бе поставена на 4-то място в класацията на най-гледаните шоу програми в американския телевизионен ефир с над 20 млн. души аудитория.

През 2009 г. Desperate Housewives излезе от топ 10, а Сезон 6 финишира с по-малко от 13 млн. души аудитория, която в хода на последния излъчен сезон в периода септември 2010 – май 2011 г. се редуцира с още един милион. Така шоуто, определено от ABC за "иконично", изпадна до 26-то място в класацията на най-гледаните ТВ продукции в праймтайма.

Телевизионната компания обещава "още много интриги и малко очаквани развръзки, нови любовни афери и секси нови съседи на Уистерия Лейн" в последния, осми сезон на Desperate Housewives.

Сподели.