8 от най-известните герои в мемета и какво се случва с тях сега

Pinterest LinkedIn +

Едно пътешествие из страната на меметата – най-популярното забавление в мрежата

Днес ние рядко разказваме вицове по между си, затова пък следим десетки страници, в които ежедневно се споделят картинки и мемета. Някои от героите са се превърнали в истински легенди и за всеки автор е въпрос на чест да ги използва в своето творчество.

"Нещастният" котарак

Grumpy Cat е най-разпознаваемата котка на планетата, след Гарфийлд разбира се. Намръщеният герой на популярни мемета почина през 2019 г., но той ще живее вечно, или поне докато снимките с него продължават да се споделят в социалната мрежа.

Прекалено привързаната приятелка – кой би могъл да забрави за нея?

Може би не знаете, че меметата с нея тръгват от пародия на парчето „Гадже“ на Джъстин Бийбър. Ютубърката Лайна Морис вероятно е искала да бъде запомнена именно с комедийното си творение, но скрийншот от него се сдобива със свой, собствен живот в онлайн пространството.

В момента успешната влогърка е решила да се оттегли от светската суета и да се съсредоточи върху спокойствието и психичното си здраве.

Детето Гавин

Гавин и неговата смутена физиономия, с която е успял неведнъж да ни докара смях до сълзи. Личицето му се е превърнало в идеален фон за какви ли не забавни послания.

Малкият господин Томас наскоро се е простил с няколко от млечните си зъби, изглежда расте и си остава все такъв чаровник, а понякога майка му го поставя в неудобни ситуации със своите снимки.       

Заглеждащият се младеж

Участник в едни от най-вирусните мемета от 2017 година насам. Сцената е класическа, но се превърна в метафора за всякакви куриозни надписи.

Кои са младежът и двете девойки? Напълно случайна находка на известния фотограф Антонио Гилем, който не е подозирал, че точно тази снимка ще стане толкова популярна в интернет.

Крещящата на котка жена

Емоционалната и разгневена дама, сочеща с обвинителен пръст малката пухкава животинка.

Котето е истинска звезда в Инстаграм – Smudge има свой профил в приложението, известно е с това, че мрази салата, има аристократични обноски и винаги вечеря на масата, не в купичка на земята. Блондинката пък е част от каста на сериала The Real Housewives of Beverly Hills, изпълнен с несекващи обрати и драматични ситуации.

Клоуи с големите извънземни очи

Вдъхновителката на мемета днес се надява на шеметна онлайн кариера заедно със своята сестра. Двете развиват активно свой акаунт в Instagram. Клоуи е пораснала и доста чаровна, което определено ще й помогне все така да завладява аудиторията.

Момичето-бедствие

Героинята от страховитите мемета, в които се усмихва зловещо, се казва Зоуи Рот. Тя вече е голяма и учи в колеж. Времето наистина лети, докато се забавляваш с чуждите нещастия! Както виждате от заглавната снимка, днес тя не спира да провокира по същия начин.

Небрежният философ

Меметата понякога излизат извън контрол и дори героите в тях не могат да спрат тази мощна сила. Кайод Еууми се е превърнал в неволен участник в идеи, за които дори не подозира. Той обаче има успешна кариера в британска телевизия и славата му в нета му носи само допълнителни дивиденти.     

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.