8 неща, които трябва да знаете преди първия си музикален фестивал

Google+ Pinterest LinkedIn +

Със сигурност сте попадали на споделени в социалните мрежи десетки снимки на приятелите ви от различни музикални фестивали.

И сте си мислили: "Какво ли не бих дал/а и аз да съм там!", "Трябва да започна да спестявам!" и други подобни. Или пък: "Тези не умират ли от жега?!", "Как така издържат на ужастните ухапвания на безброй гадни твари?!"... Преди обаче да се решите да се впуснете в подобно приключение, то трябва да знаете няколко основни неща.

 

1. Няма да успеете да сте толкова близо до сцената, колкото искате

Но това няма никакво значение. Ако се надпреварвате с десетки, ако не и с хиляди полудели фенове, които искат да са максимално близко до идолите си, ще се изправите пред истинско мъчение. Ако не сте притежател на ВИП билет и нямате достъп зад сцената, ще трябва да си постоите доста назад в публиката. Но ако сте истински фен, няма да ви пука, защото силната енергия все пак ще се усеща.

 

 

2. Да изглеждаш модерно е твърде надценено

Да избереш тоалета си за партито може да се превърне в истинска мъка. Сякаш всички са там не заради музиката, а за да покажат новите си дрехи, наложените цветя в косите и изрязаните топове.  В края на деня обаче е по-добре да се чувстваш комфортно, а новите обувки с крокодилска кожа – просто не са подходящи.

 

3. Ще похарчите доста пари за храна

Би било грехота, ако слушате любимия си изпълнител на плажа и не си похапвате разхлаждащ сладолед, пица или пък не пиете бира. Проверете предварително мястото на провеждане и разберете дали позволяват внасянето на храна и какви са заведенията наоколо.

 

4. Да заредиш телефона си ще е истинско мъчение

Най-добре инвестирайте в портативни зарядни устройства. Въпреки че най-вероятно ще има специални места за зареждане, те ще бъдат претъпкани. 

 

5. Прочетете внимателно информацията в сайта на фестивала

Понякога може да се учудите какви правила могат да бъдат измислени. Представете си, че не можете да внесете дезодоранта си, защото аерозолите са забранени.

 

6. Носете си малко одеяло

Тъй като обикновено тревата е единственото покритие, ще ви се наложи да поседнете, а одеялото е перфектното решение. Трябва да е по-малко, за да можете да го приберете в раницата си.

 

7. Има огромен шанс обувките ви да се скапят

За да избегнете подобен изход, можете да направите две неща – носете по-тъмен цвят обувки или пък изобщо да не ви пука какво ще им се случи. Те така или иначе ще се поизцапат доста. Запознайте се с прогнозата за времето, за да бъдете напълно подготвени.

 

8. Ще се нагледате на десетки двойки

Едни ще се целуват точно пред погледа ви, а други може да вършат доста по-еротични неща. Но на подобни места кръвта на всички кипи и случващото се е донякъде разбираемо. Ако вие сте само с приятели, а не с любимия – не тъжете. Просто се забавлявайте!

Сподели.