8 филма, които да гледате, когато умирате от скука

Pinterest LinkedIn +

На всеки вероятно му се случва да се чуди какво да гледа и да не може да си избере. Просто да му трябва малко подсказка... За вас подбрахме 20 кино предложения - както нови, така и класики, с които няма да сбъркате!

The Imaginarium of Doctor Parnassus (Сделката на доктор Парнасъс)

The Imaginarium of Doctor Parnassus е един гениален филм, който за съжаление така и не беше оценен, както заслужава.

Последната история с участието на Хийт Леджър разказва за приказната съдба на доктор Парнасъс - мъж, който се хваща на бас с Дявола и спечелва вечен живот - награда, която се оказва, че звучи по-изкушаваща, отколкото е всъщност.

Kingsman: The Secret Service (Kingsman: Тайните служби)

Адски е яко да гледаш шпионски екшън с толкова много комедийни елементи. Kingsman пародира и едновременно с това отдава почит на класиките в жанра.

Тарън Еджертън е младият талант, който изиграва главната роля на джентълмена агент, а Колин Фърт е истински badass като неговия ментор.

Scott Pilgrim vs. the World (Скот Пилгрим срещу света)

Този филм или ще ви стане един от най-любимите, или няма да ви хареса изобщо. По-вероятно е първото. 

Една от най-точните адаптации на комикс, Scott Pilgrim vs. the World е пълен с нърдовщина, хумор, сарказъм и множество препратки към поп-културата. K.O.!

The Princess Bride (Принцесата булка)

Макар че е малко по-стар от останалите филми в класацията (от 1987 година), The Princess Bride се доказа във времето. В игралните приказки има една необикновена романтика.

Всеки път, когато Уесли казва на Бътъркъп "Както желаеш", нещо в нас се пречупва. Уникалните поддържащи герои като Иниго Монтоя, Фезик и Визини допълват цялостната картинка по перфектен начин.

Ted (Приятелю, Тед)

Когато Сет Макфарлън съчетае хапливия си хумор с идеята за говорещо плюшено мече, което всъщност пораства, може да очаквате само хубави неща. Първият филм уцелваше с шегите точно в десетката, а и вторият не му отстъпи с много. 

21 Jump Street (Внедрени в час)

Няма какво да се лъжем - всякакви римейк версии обикновено удрят на камък. Едва ли някой е очаквал 21 Jump Street да се справи толкова добре, но фактите са си факти.

И първата част, и продължението разказват за двама полицаи, които се завръщат към ученическите си години с мисия под прикритие. Стилът им ще ви хареса!

The Raid (Операцията)

Отначало като се срещне човек с този филм си мисли - поредният екшън. Всъщност това е така, само че е не просто поредният, а поредният майсторски направен. Едни от най-добрите сцени в жанра за последните 10 години. 

The Notebook (Тетрадката)

Филмите по творчеството на Никълъс Спаркс не могат да се похвалят с кой знае колко силни  заглавия. The Notebook обаче се откроява от всички останали.

Тъжната приказка за Ноа и Али и тяхната невъзможна любов ще ви разчувства всеки път, а ако не сте го гледали още, повярвайте ни - втори, трети и т.н. път ще има.

Сподели.