Kingsman: The Secret Service - лъч надежда във филмовия шпионаж

Pinterest LinkedIn +

Kingsman: The Secret Service (Kingsman: Тайните служби) е най-новият филм на режисьора Матю Вон - екшън гуруто зад Kick-Ass (Шут в г.за), X-Men: First Class (Х-Мен: Първа вълна) и Stardust (Звезден прах).

С него англичанинът показа на Mortdecai (Мордекай) как се прави забавен шпионски филм, който носи духа на старите класически заглавия в жанра и в същото време го пародира по изключително свеж начин.

Сюжетът в Kingsman проследява действията на тайна организация от шивачи-джентълмени, чиято цел е да спасява света, когато над него надвисне голяма опасност от един или друг луд.

След смъртта на един от най-добрите й агенти колегите му започват да търсят негов наследник - нешлифован диамант, когото да обучат и да направят следващия джентълмен на Kingsman. 

Приятните изненади в каста на Kingsman: The Secret Service са много - като се почне от Колин Фърт и новака Тарън Еджертън и се стигне до София Бутела и Марк Стронг. 

Първите двама пресъздават своя версия на сюжета за учител и ученик, като пародират всички познати клишета, но в такава степен, че да ги използват на своя страна, без това да накъртва на зрителя. Като се започне от показването на уменията на учителя, мине се през избора на оръжия и се стигне до първата важна мисия на ученика.  

Говорейки за уменията на Колин Фърт, страхотно е да го видим като един истински екшън герой в стил Джеймс Бонд - роля, която той така и не е изиграл досега, въпреки че, както вече доказа, е перфектен за нея. Британският актьор съчетава много добре персоната на супергерой с тази на изискан джентълмен - при това всичко изглежда му идва отвътре. 

Фърт, както и останалите актьори, имат страхотния шанс да снимат този филм с един от най-умелите екшън режисьори днес - Матю Вон. Може да има малко филми зад гърба си на тази позиция, но определено знае как да си изгради собствен стил, който да остави и добро впечатление. Защото, както се досещате… Майкъл Бей също има собствен стил, но засега не му е донесъл нещо по-добро от "Златни малинки".

Вон не е от хората, които си поставят ниски летви и доказателство за това са сцени, за които само ще загатнем - масов бой в пъб, масово убийство в църква, както и най-красивото обезглавяване в скорошната кино история. Не се мръщете, преди да сте го гледали!

В една от най-добрите сцени във филма, героите на Фърт и Самюел Л. Джексън, чийто злодей е като един оживял анимационен герой, почти счупват четвъртата стена с разговор за любимите си филми за Джеймс Бонд. Точно този тип детайли, вкарани в историята, са най-силните козове на лентата. 

Последното място, но не и по важност, е брилянтният саундтрак. Ролята на песни като Free Bird на Lynyrd Skynyrd е много голяма, тъй като без тях Kingsman: The Secret Service щеше не само да не е забавен, а да е доста страшен. 

Avtora.com: Очакваме вашите коментари под статията за този филм!

В крайна сметка това е един от първите наистина силни блокбъстъри за 2015 г. и е глътка свеж въздух след традиционно слабите януари и февруари. Той е от филмите, които определено ще искате да гледате отново, както и ние, разбира се, и всички можем да се надяваме, че е само началото на една страхотна поредица. 

Сподели.