8 факта за Game of Thrones, които ще ви смаят

Pinterest LinkedIn +

Game of Thrones бързо се превърна в една от най-големите мании в света. Според най-новата информация около сериала обаче последният осми сезон ще се появи малко по-късно от очакваното. А именно в края на 2018 г. или дори през 2019 г. Междувременно ви предлагаме малко любопитна информация за утеха.

1. Главният герой е Турион, или поне така казва математиката

Нито един герой не се е появявал във всички епизоди на поредицата. Единствено трима досега са били част от всички епизоди на някои сезони. Лена Хийди (Церсей Ланистър) и Джак Глийсън (крал Джофри) са били във всички части на сезон първи, а Питър Динклидж (Турион Ланистър) – във втори и пети сезон. Изследователи доказват, че всъщност Турион е този, който влиза в контакт с повечето герои.

2. Фалшива кръв приковава Емилия Кларк към тоалетната

Пред Джими Кимъл актрисата споделя, че по време на снимките е трябвало героинята ù да изяде кърваво сърце на жребец. След зловещата сцена тя цялата е обляна в кръв и когато отива до тоалетната, залепва за тоалетната чиния.

3. Джордж Р. Р. Мартин с камео роля

Авторът на книгите, по които се снима сериалът, е имал малка роля в един от първите епизоди, който обаче не вижда бял свят. "Той беше заснет в Мароко. Бях благородник и един от гостите на сватбата на Дани и Кхал Дрого. Впоследствие обаче сменихме актрисата, която изпълнява ролята на Дани, и моята сцена отпадна."

Публикация, споделена от InstaThrones (@gameofthronesnotofficial) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

 4. Джофри е създаден по образ и подобие на Калигула

Крал Джофри, който без съмнение е най-мразеното лице в поредицата, има черти, взети от описанията на римския император Калигула. Той е останал в историята като не по-малко зъл, садистичен и перверзен тиранин.

5. Сам Хюган се явява на кастинги седем пъти

Феновете може да го познават като Джейми Фрейзър от Outlander, но Сам Хюган се е явявал на кастинг за Game of Thrones цели седем пъти. "Явявах се за ролята на Ренли, Лорас, за някои членове на Нощната стража. И винаги бях толкова близо. Просто исках 
да ми дадат един меч и да започвам."

6. Има място само за един член на семейство Алън

Алфи Алън (Теон Грейджой) е брат на известната изпълнителка Лили Алън. Според нея преди години са ù били предложили малка роля в поредицата, но пък Алфи рязко отрича твърденията ù.

7. 10 млн. долара са нужни за снимките на един епизод от шести сезон

Game of Thrones е епична, скъпа продукция. И много добре се вижда къде са вложени всички пари. Особено ако се наслаждавате на шести сезон.

8. Питър Динклидж е единственият избор за Турион

Когато стартират кастингите за сериала на HBO, Джордж Р. Р. Мартин и продуцентите с две ръце са за задължителното участие на Динклидж и Шон Бийн (Нед Старк). Въпреки това Динклидж е бил на косъм да се откаже от ролята заради това, че става дума за фантастична продукция. 

Публикация, споделена от InstaThrones (@gameofthronesnotofficial) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.