8 албума, които да очакваме с нетърпение през 2016 година

Pinterest LinkedIn +

От последния албум на Дейвид Боуи – Blackstar, който излезе на пазара през януари 2016 г., до дългоочакваното завръщане на Frank Ocean – 2016 г. обещава да бъде невероятна откъм наистина добри албуми и големи имена.

1. U2, Songs of Experience 
За 14-тия албум на бандата се заговори още през 2014 г. само няколко седмици след излизането на Songs of Innocence. "Доста рано стана ясно, че работим по два отделни проекта. Някои песни, които не успяхме да направим навреме, ще намерят място в Songs of Experience", потвърди слуховете групата.

A photo posted by U2 Official (@u2) on Nov 23, 2015 at 12:36pm PST

2. Drake, Views From the 6 
Може би Drake е изпълнителят, за когото могат да се прочетат най-разнообразни коментари, ако не броим Kanye West. Той обещава обаче, че новият му албум ще бъде по-различен, като се има предвид връщането му към сериозния бизнес.

3. The Last Shadow Puppets, Everything You've Come To Expect
Дебютният албум на Майлс Кейн и Алекс Търнър от 2007 г. върна интереса съм 60-те. Докато Arctic Monkeys са в заслужена почивка, членовете на британската банда усилено работят по самостоятелни проекти.

4. Ариана Гранде, Moonlight
Феновете на съвременната поп музика също могат да очакват изненада от младата дама. Изпълнителката вече потвърди в Snapchat две парчета от третия си албум – Be Alright и Moonlight.

5. Lady Gaga, LG5
Певицата все още не е потвърдила заглавието на новия си албум, но ако съдим по публикация в Instagram, то ще бъде LG5. По него тя работи с Марк Ронсън и с продуцента на хита й Poker Face – RedOne.

6. Джак Гарат, Phase
Джак е на път да издаде дебютния си албум, който е записан в Лондон. В началото на годината той спечели и наградата на BBC Sound of 2016.

A photo posted by Jack Garratt (@jackgarratt) on Jan 28, 2016 at 3:07pm PST

7. Бруно Марс
Въпреки работата по All I Ask, част от албума "25" на Adele, Марс намира време да работи и по третия си албум. Той ще се появи три години след Unorthodox Jukebox, който вече е платинен.

A photo posted by Bruno Mars (@brunomars) on Feb 5, 2016 at 1:32pm PST

8. Ед Шийрън
Ед си взе кратка почивка, отдръпна се от медийното внимание, за да се подложи на операция на тъпанчето. Но през септември 2015 г. заяви в интервю, че планира пътуване в Африка, където ще изучава нови звуци.

Сподели.