7000 пяха с Б.Т.Р. в Косово

Pinterest LinkedIn +

Голям концерт, преминал под мотото "Здравей, Косово!", направиха музикантите от Б.Т.Р. в Призрен на 4 юли. Концертът беше първото мероприятие от културната програма по договора за побратимяване, подписан на 8 юни между общините Каварна и Призрен.

След като се оказа, че косовската спортна зала ще бъде тясна за концерта, той се е състоя на открито и беше посетен от 7 000 косовци, македонци, турци и албанци, съобщават от екипа на българските музиканти.

Преди родните рокаджии да се качат на сцената косовската метъл банда Троя е подгряла публиката, след което в продължение на час и половина Б.Т.Р. са представили свои песни и кавъри на световни хитове.

Следващото събитие в рамките на програмата за културен обмен ще бъде гостуване на косовска рок-група на българска сцена. Според изказване на присъствалия на шоуто кмет на Каварна Цонко Цонев Б.Т.Р. ще се върнат отново в Призрен заедно с Глен Хюс (Glenn Hughes) или Джон Лоутън (John Lawton), съобщава китаристът на бандата Славчо Николов.

По време на посещението си Б.Т.Р. са посетили българския военен контингент в Косово, където музикантите са получили специално приготвен плакат с нарисуван военен БТР. На тази среща се е родила идеята скоро родните рокаджии да подарят концерт на българския военен контингент в Афганистан.

Сподели.