7 сериала, които са брутални почти колкото Game of Thrones

Pinterest LinkedIn +

Game of Thrones безспорно промени правилата в телевизията Не само що се отнася до мащабност на продукцията, но и по отношение на откровено бруталните сцени. Ако реалистичните кървави битки са една от причините да харесвате Game of Thrones, следващите седем сериала със сигурност също ще ви допаднат.

Westworld (Западен свят)

Новият хитов сериал на HBO – Westworld – бързо си спечели огромен брой фенове, не само с наистина оригиналната идея, но със страхотния актьорски състав. Вдъхновен от едноименния филм от 1973 година, сериалът е мрачна футуристична приказка, която поставя на преден план закърняването на съвестта и еволюцията на греха.

Западен свят

Представете си свят, в който всяко човежко желание, без значение колко е извратено и ужасно, може да бъде задоволено. Няма как да минем без бруталност, но пък тя не е самоцелна и неоправдана.

 

The Walking Dead (Живите мъртви)

The Walking Dead ни е много любим, защото е един малкото сериали, които стават все по-добри с всеки следващ сезон. Колкото до бруталността, тя трудно може да бъде избягната, като се има предвид, че става дума за зомби апокалипсис. 

Walking dead

Това, което я пренесе в изцяло ново измерение обаче, е Нигън (Джефри Дийн Морган). Той не само измести Рамзи Болтън от челната позиция на най-мразените телевизионни персонажи, но и до голяма степен е "отговорен" за нарастващия успех на сериала.

 

Vikings (Викинги)

Едно съвсем различно ниво на жестока реалност. Vikings е кървав, брутален, а представите за морал и справедливост на персонажите често са неприемлиеви от съвременна гледна точка. И всъщност именно тук е разковничено. Не го гледайте от съвременна гледна точка.

Викинги

Създателите на сериала са се постарали сериозно да запазят историческата достоверност в поредицата. Животът на викингите е пресъздаден в цялата си суровост. Спомнете си кървавия орел във втори сезон, когато Рагнар (Травис Фимел) стовари гнева си върху ярл Борг.

 

Hannibal

Едва ли е нужно да изпадаме в подробности, все пак основният персонаж е най-известният човекоядец в киното. Гениалният Ханибал Лектър, когото познаваме от романите на Томас Харис и брилянтните екранизации с Антъни Хопкинс, този път е с лицето на Мадс Микелсен.

Ханибал

Колкото до бруталността, тя е доста по-различна, почти изтънчена, но все пак е налице. Въпреки това Hannibal вероятно няма да се отрази добре на апетита ви. 

 

American Horror Story

American Horror Story е много неща, но не и обикновен сериал. Зловещата продукция привлича еднакво и зрителите, и звездите, склонни да се присъединят към актьорския състав. Колкото до бруталността, тя е в изобилие. 

American Horror Story

Повечето холивудски хоръри бледнеят на фона на American Horror Story, чиито шест сезона са истинско предизвикатество дори за най-запалените феновена на жанра.

 

The Following

The Following

The Following е още един сериал, който не препоръчваме на зрители със слаби сърца. Причината TheFollowing да предизвиква кошмари е, че е брутално реалистичен. В центъра на историята е гениален, откачен масов убиец, който не само успява да си създаде група от фанатични последователи, но и проявява нарастваща изобреталност, що се отнася до жестоките начини да извършиш убийство.

 

Dexter

Декстър

Един от безспорно най-кървавите криминални сериали, които сме гледали – Dexter – доста предхожда появата на Game of Thrones. Освен с рекорден зрителски интерес Dexter ще остане в телевизионната история и с впечатляващия брой изобретателни брутални убийства, извършени през осемте сезона на поредицата. Както и с оригиналното морално предизвикателство, провокирано от факта, че главният герой е сериен убиец, към когото просто няма как да не изпитате истинска симпатия.

 

Бонус: Happy Tree Friends 

Happy tree friends

Анимацията също може да бъде брутална и Happy Tree Friends е най-яркият пример за това. Има хора, които категорично не могат да понесат поредицата, но тя все още има и страшно много фенове. Ако някога сте се чудили какво реално би се случило с рисуваните герои, които оцеляват без драскотина след удари с чук, газене с валяк и какво ли още не, Happy Tree Friends е нагледна демострация на възможните отговори. 

Сподели.