7 фестивала в България, които си заслужава да посетите през 2016

Pinterest LinkedIn +

С покачването на температурата обикновено нараства и желанието ни за нови приключения. Ако и вие си задавате въпроса, как можете да се заредите с позитивни емоции и слънчеви лъчи в рамките на родината, тръгнете на път с мен!

1. Kavatsi Beach Festival 2016

Летните фестивали са сърцето на музикалната култура в България, но заговорим ли за плажните морски фестивали, отиваме на съвсем друго ниво.

Kavatsi Beach Festival е вече пълнокръвен двудневен фестивал и в края на юли 2016 г. посреща изключителни имена, добре познати на българската клубна сцена.

Jaya the Cat, S.A.R.S., Subcarpati, Wickeda, Kiril Djaikovski, Brazz Vilidj, Kotarashky & The Rain Dogs и др. Датите са 30 и 31 юли!  

 

2. Беглика фест 

Постарайте се между 25 и 28 август да се намирате в близост до язовир Голям Беглик в Родопите. Какво можете да правите там? Да творите,  слушате музика, да мечтаете и да преоткриете природата на България.

Беглика фест ще промени представата ви за света, а може би и за самите вас. Markandeya ще донесе малко скандинавски дух, а българското на фестивала ще е представено от Man of No Ego. Пригответе се да се потопите дълбоко в света на сетивата (си)!


3. Варненско лято

Почитателите на класическата музика също ще намерят подходящ фестивал в моя списък. В рамките на Варненско лято ще срещнете изпълнители от България и света в областта на операта, симфоничните концерти, камерната и хорова музика, джазът и др.. Фестивалът се провежда през месеците юни, юли, август и септември. 

4. Аполония 2016

От 1984 година насам всяко лято в Созопол се провеждат Празниците на изкуствата Аполония. Идеята на фестивала е новите български творци да намерят сцена за изява, а публиката - нови източници на вдъхновение и позитивни емоции.

Аполония включва не само музика, но и театър литература, кино, балет, пластични изкуства и архитектура. Планирайте да се задържите около морето малко след  края на морския сезон - фестивалът се провежда в началото на септември. 

 

5.  Broken Balkanz 

Фестивалът Broken balkanz ще ви изстреля високо  - на 1485 метра надморска височина във Витоша. Феновете на дръм енд бас културата ще могат да се наслаждават на любимата си музика между 22 и 24 юли на Стамболова поляна.

Open air фестивалът ще бъде сцена са изпълнители от България (Cooh, L 33, Funkware, High Roll и др.), както и от Словения (Smooth), Италия (Hallucinator) и Гърция (Msdos).


6. Международен джаз фестивал Банско 

Джаз фестивалът в Банско се провежда между шести и тринадесети август и е най-големият летен музикален форум в страната. Най-добрата част (освен самата музика, разбира се) е фактът, че билетите за публиката са безплатни!

Джаз музика можете да слушата през целия ден, чак до късно вечерта, като сцените са разположени в различни барове и ресторанти. Свидетели на вечерните концетри можете да станете пред откритата сцена на площад "Никола Вапцаров" в центъра на Банско.

 

7. Perelik Eco Jazz Festival "THE SOUND OF SILENCE"

Завършвам списъка с още един фестивал за любителите на джаза и на високата надморска височина. Името е Перелик Еко Джаз Фестивал - The Sound Of Silence,  датата е 30 юли, а мястото - връх Перелик,  в планината Родопи, близо до Смолян. 2191 метра и сцена, огряна само от светлината на свещи в комбинация с музиката на изпълнители като  Hashima, Dirty Purchase, Rebelinx и Трио Болкан Стрингс. Входът е свободен!


Сподели.