7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

Pinterest LinkedIn +

Времето лети бързо, а ето че и 90-те години останаха далеч. Това не пречи да си припомняме с усмивка спомени, личности, филми и разбира се – музиката от това време.

Това бяха години без YouTube, Spotify и какви ли не други музикални и социални мрежи. За да слушаме любимите си хитове, трябваше или да си купим касетка, или да дебнем пред радиото и телевизора, докато почне желаната песен.

Вижте тези 7 може би забравени (а може би не?) парчета, които със сигурност носят усмивки и носталгия по добрите стари песни.

Графа – "Глава" (1999)

Влади Ампов-Графа от малък се занимава с музика, а песните му неведнъж са оглавявали класациите. Едва ли обаче свързваме името му с една от първите му песни – "Глава", която е доста различна от сегашните хитовете на изпълнителя, но е достойна за адмирации.

Мариус Куркински – "Шу-Шу" (1998)

Освен майстор на моноспектакъла, режисьор и актьор, Марус Куркински е и музикален изпълнител. Той е известен с песните си "Ти-ри-ри-рам", "Стига бе" и "Шу-шу", която е римейк на по-стар хит, изпълнен от Леа Иванова.

Тоника – "Там, край реката" (1994)

Щом говорим за 90-те години в българската музика, няма как да пропуснем страхотните изпълнители от група "Тоника". Те са едни от най-слушаните естрадни изпълнители в страната, а песните им носят хиляди емоции и усещането за това така приятно лятно безгрижие.

Милена – Ха-ха (1991)

А какво са 90-те години без рокендрол? Една от многото страхотни песни от това време е "Ха-ха", която стана любима както на големи, така и на малки.

БТР – "Златна рибка" (1997)

БТР и до днес са една от най-добрите български рок банди. Всеки знае песните "Елмаз и стъкло", "Спасение" и "Цвете от луната". А ето и една от не толкова слушаните, но страхотни песни на групата.

Деси Добрева – "Песен за Червената шапчица" (1994)

"Да правиш любов и да пишеш музика са две почти еднакви неща" – каза Слави Трифонов по повод тази песен. Още когато се излъчваше култовото за времето си телевизионно предаване "Каналето", Ку-ку бенд записа "Песен за Червената шапчица" в изпълнение на Марта Вачкова. И в невероятното изпълнение на Деси Добрева тази неостаряваща песен изобщо не е за подценяване.

D2 – "Не мога да спра да те обичам" (1999)

Какъв по-добър начин да признаеш чувствата си от този – с песен. Парчето на D2 е една от най-красивите български любовни песни. Още с излизането си тя оглави всички тогавашни класации. Заслужено, разбира се.

Две десетилетия по-късно тези песни все още носят същите емоции, подправени с малко носталгия. Все пак хубавата музика е вечна, нали?

Сподели.