6 от най-големите телевизионни провали

Pinterest LinkedIn +

Изненадващо е, че някои от тези продукции всъщност имат своите фенове, но те просто не са достатъчно. Причините за провал могат да са най-различни, но винаги има такива. Общото между следващите шест сериала е, че са прекратени, преди да се излъчат всичките им заснети епизоди.

Да направиш хитов сериал не е никак лесно, но за да се провалиш с гръм и трясък също се иска определен талант. Телевизиите често прекратяват сериал след няколко сезона заради спадането на зрителския интерес, но понякога това се случва и много по-рано, само след няколко излъчени епизода. 

Freaks and Geeks

Може би най-добрият пример за незаслужено прекратен сериал е Freaks and Geeks. Създаден през 1999 година, сериалът е спрян, след като са излъчени 12 от общо 18 заснети епизода. Неговият успех просто някак закъснява, макар че рецензиите на критиката са положителни, а феновете са направо във възторг.

Freaks and geeks

Причината сериалът да бъде спрян е, че така и не успява да събере достъчно голяма аудитория, въпреки че малкото хора, които го гледат, определено го харесват. Няколко месеца след като NBC спират Freaks and Geeks, останалите заснети епизоди са излъчени от друга телевизия, а десет години по-късно Fox Family излъчват целия сериал.

Заслужава си да го гледате не само защото е добър, а и защото именно в него е една от първите роли на Джеймс Франко (James Franco).

Viva Laughlin 

Viva Laughlin е едно от безспорните доказателства, че всеки може да се провали. При това с гръм и трясък. Фактът, че сериалът не успя да повтори успеха на полулярната поредица на BBC Blackpool, е особено изненадващ, като се има предвид, че един от основните участници в проекта е Хю Джакман (Hugh Jackman).

Hugh Jackman

Въпреки това американската версия, за разлика от британския сериал, не успява да спечели феновете и е спряна след само два излъчени епизода. 

That '80s Show

That '70s Show е един от най-добрите комедийни сериали, които сме гледали. Дори не е нужно да споменаваме, че голяма част от най-високоплатените актьори в Холивуд започват кариерата си там. Именно от там се познават Мила Кунис (Mila Kunis) и Аштън Къчър (Ashton Kutcher).

That 80s Show

That '80s Show обаче е нещо съвсем различно. Въпреки че създателите на сериала са именно хората, които стоят зад успеха на That '70s Show, те просто не успяват да повторят успеха си. 

Dinotopia

Сериалът се появява като резултат от изключителния успех на предхождащия го едноименен мини сериал. Оказва се обаче, че за разлика от кратката версия, която с три епизода спечели куп престижни награди, продължението на историята се проваля с всичките си 13 серии.

Динотопия

Причината е, че нито един от актьорите, играли в мини сериала, не се съгласява да участва в продължението му. Освен това специалните ефекти не са толкова добри и въпреки че са излъчени всички заснети епизоди, поредицата остава без втори сезон.

Tarzan

Травис Фимел

Колкото и да не ви се вярва, този сериал успява да се провали, въпреки че главната роля е поверена на Травис Фимел (Travis Fimmel). След грандиозния успех на Vikings е повече от ясно, че причината не е в актьорските качества на Фимел. Модерна версия на добре познатия сюжет за Тарзан, сериалът е прекратен след осем излъчени епизода.

Osbournes: Reloaded

Семейство Озбърн имаха своя звезден миг с първото реалити, в което участваха, но колкото и да харесваме Ози (независимо дали харесваме жена му и децата му), няма как да не споменем провала на Osbournes Reloaded.

Osbournes: Reloaded

Замислено като нещо съвсем различно от реалитито за живота на семейството, Osbournes Reloaded е странен хибрид от скечове, разговори с публиката и гостувания на известни личности. Липсата на конкретен формат вероятно е една от причините критиката буквално да унищожи шоуто още след първия излъчен епизод, който всъщност си остава и единствен.

Сподели.