50 CENT издава втори албум

Pinterest LinkedIn +

След култовия “Get Rich Or Die Tryin`”, най-известният рапър в света пуска нов албум, но този път с групата си G Unit.Ставаш звезда - създаваш своя банда: това е вече задължително условие в хип-хопа. Виждате го да се случва постоянно и затова не е изненада, че Пепеляшка на 2003г, Изпълнителят №1 на годината, Най-продаваният певец в момента представи пред света своята клика.

Досещате се вече за неговото име: 50 Cent. И ако сте сред феновете му, познавате и неговия еикп: G-Unit (Джи Юнит).

“Популяризирам G-Unit още преди да подпиша договора за моя албум”, казва 50. “Цялата музика, която правя, музиката в миксираните касети, които си разменят уличната публика и феновете, беше 50 Cent и G-Unit.”

Групировката G-Unit е съставена от 50 Cent, звяра на метафоричната рима, Lloyd Banks (Лойд Банкс) и агресивния уличен войник от южната част, Young Buck (Йънг Бък), а всички те са подкрепени от Tony Yayo (Тони Яо), който е все още в затвора и плановете за издаване на негов албум са за средата на следващата година. Албумът на G-Unit се казва “Beg for Mercy” и това, което отличава “Beg for Mercy” от типичните проекти на сформирали се-около-хип-хоп-звезда групи, е фактът, че той се доближава по качество до предшественика си, Get Rich Or Die Tryin’ (хитовият дебютен албум на 50 Сеnt). “Разбирам, че Beg for Mercy ще бъде сравняван с “Get Rich Or Die Tryin”, казва 50. “Въпреки, че е различен проект, много хора гледат на него като мой втори албум. Подходих към този проект със същата енергия и дълбочина, както и със същите мерки за контрол на качеството, които приложи и при собствения си албум. Не можех да си позволя спад в някое от парчетата.”

“50 се отнесе към този албум, сякаш е негов собствен проект”, категоричен е Лойд Банкс. “Вложихме много от себе си. Записваме постоянно, откакто излезе “Get Rich Or Die Tryin’”, но направихме така, че най-доброто от най-доброто да влезе във финалния вариант.” Това “най-доброто от най-доброто” включва първия сингъл “Stunt 101.” Продуцирано от Денън Портър (също познат като Кон Артис от D12 и продуцирал хита “P.I.M.P. от Get “Rich or Die Tryin’”), в “Stunt 101” G Unit се хвалят и изтъкват трудно постигнатата слава, с която са се окичили в момента, докато продължават междувременно да следват уличното си поведение.

***
Всеки може да чуе новия хит на G Unit, “Stunt 101”, както и пилотния сингъл от албума “Beg for mercy” в популярния български сайт, www.m.dir.bg (подразделението за музика на dir.bg), както и в новото електронно списание на www.dir.bg – www.life.dir.bg
Сподели.