5 тайни на двойките, които остават заедно цял живот

Pinterest LinkedIn +

Само едно-единствено нещо е по-хубаво от любовта. И то е тя никога да не свършва.

Представяме ви 5 тайни на двойките, които са съумели да запазят любовта си и са останали заедно през целия си живот.

Караници и спорове

Просто ги приемете – те не само са нормална част от връзката, но са и необходимост. Според психолозите това, за което двойките се карат, и начинът, по който го правят, са много по-важни от старанието да не се караме изобщо.

Нездравословни са споровете, които засягат миналото - например за неща, случили се преди 20 години. Важно е да помните, че когато спорите с партньора си, трябва да избягвате да демонстрирате отбранителност, презрение, да отказвате разговор, да измисляте прякори, да отправяте отрицателни забележки.

Научете се да разпознавате промените и ги приемайте

Човек се променя непрекъснато и е истински важно да растете и да се адаптирате заедно с партньора си. Това ще ви помогне да останете заедно при големи промени като финала на кариерата ви, самостоятелният живот на децата и други преломни събития.

Способността да разпознаваме промените и да разбираме чувствата на партньора е много важна стъпки към трайната връзка.

Прощавайте

Не пазете стари болки и лоши спомени, а прощавайте и продължавайте напред. Никога не забравяйте, че не сте безгрешни. Умението да кажеш "Извинявай", да бъдеш толерантен, да изслушваш, когато трябва, и да не чуваш в моментите, в които половинката ви е извън контрол, е една от тайните на успешния брак.

Припомняйте си често защо обичате партньора си

Щастливите двойки никога не забравят защо обичат половинката си. Те може би невинаги ще се харесват и често може да са ядосани един на друг, но в същото време не забравят защо се обичат. Припомняйте си весели моменти, важни събития, както и колко е хубаво, когато партньорът ви подкрепя.

Правете компромиси

Бракът е работа и за да бъде успешна, тя трябва да се върши и от двамата. Научете се кога да спорите и кога да премълчите, колкото и да ви измъчва чувството, че сте прави. Връзката между двама души, които могат да си правят компромиси, може да устои на всякакви бури.

Сподели.