5 причини, поради които любовта не идва в живота ви

Pinterest LinkedIn +

Питали ли сте се някога какво е истинската любов? Кога се появява в живота ни? И как завършва? А как изглежда тя? Като във филма "Тетрадката" ( The Notebook) или като тази между Рос и Рейчъл в "Приятели" (Friends)?

Без съмнение, представите за истинската любов може да са толкова много, колкото са и хората по света. Както и да изглежда тя в мечтите ни обаче, едно е сигурно - всички се стремим към нея. И колкото по-дълго се бави тя, толкова по-голямо е нетърпението ни да я срещнем.

Според психолози много често причината да не срещаме любовта е в самите нас – в нагласите ни към живота, връзките и чувствата.

Вижте 5 от най-често срещаните причини да сме сингъл и разберете дали вие самите не саботирате щастието си, без дори да осъзнавате това.

Вярвате, че времето е пред вас

Отдали сте се на работата си и се страхувате, че ако започнете сериозна връзка, с кариерата ви е свършено. Все си повтаряте, че има време, но не забравяйте, че то лети и има голяма опасност да прекарате живота си сами.

Страхувате се от разочарования

Може би неведнъж са разбивали сърцето ви и вече се страхувате да се доверявате. Но ако не рискувате, никога няма да имате шанса да изживеете пак любовта.

Страдате от прекалена самокритичност

Нали разбирате, че ако вие самите не се харесвате и не се чувствате добре в кожата си, нямате особено големи шансове да се харесате на някой друг. Научете се да бъдете щастливи със себе си и доволни от това, което сте. А когато сте готови за това и някой друг да ви обикне, любовта сама ще ви намери.

Издигнали сте свободата си в култ

Страхувате се, че обвързването ще ограничи свободата ви, че ще трябва да се съобразявате с желанията и потребностите на някой друг, че интимната ви връзка ще сложи край на срещите ви приятели, че няма да имате време за себе си и любимите си занимания… Тази предварителна нагласа е изключително вредна. Не забравяйте, че връзките са такива, каквито ние самите ги направим. А що се отнася до свободата – жертвата на малък процент от нея си заслужава, ако е заради любовта, не мислите ли?

Очакванията ви са твърде високи, дори нереалистични

Твърде високите изисквания и нереалистичните представи за идеалната половинка е една от най-често срещаните причини хората дълго време да остават без партньор. Опитайте се да слезете на земята и да разсъждавате трезво - перфектни хора и идеални взаимоотношения съществуват само в приказките...

Сподели.