5 канала в YouTube, с които всеки киноман ще се чувства на седмото небе

Pinterest LinkedIn +

YouTube генерира ежедневно милиони гледания на клипове. Слуша ви се някоя песен? Почти сигурно е, че ще я има. Гледат ви се смешни клипове с котки? Това е мястото. Но има една голяма част от видеомрежата, направена от киноманите ЗА киноманите.

Всички те са вдъхновени от култовите филмови критици Роджър Ибърт и Джийн Сискъл – двама приятели, които просто сядат и говорят за филмите, които са гледали.

Ето няколко изключителни канала в YouTube, които започнете ли да следите веднъж, няма да искате да спрете.

Schmoes Know

Schmoes Know са Крисчън Харлов и Марк Елис. Поне в основата си. Двамата, както и всички останали всъщност, правят това от зората на YouTube. Всеки говори пред камера в стаята си за някой филм, който е гледал.

Днес Schmoes Know не са просто двама аматьори, а имат зад себе си цяло продуцентско студио, работещо в близки отношения с гиганти като Collider. 

Ако търсите ревюта на филми, best & worst клипове за различни актьори и режисьори, коментари за най-актуалните трейлъри и новини в света на киното – Schmoes Know са вашите хора.

Също така те имат два седмични подкаста – Collider Jedi Council, изцяло посветен на Star Wars (Междузвездни войни), както и един, в който се обсъждат най-актуалните кино теми.

Крис Стъкман (Chris Stuckmann)

Крис е един от най-симпатичните и най-високите нърдове, които ще срещнете в YouTube. 

Винаги когато го гледаш, независимо дали ще сподели мнението си за най-новия Star Wars или ще покаже колекцията си от стотици Blu-Ray дискове, сякаш си с някой от собствените си приятели. 

Освен това, наред с обикновените ревюта на нови филми, той прави уникални задълбочени ревюта на едни от най-слабите продукции, като споделя защо хората не трябва да ги гледат.

Джеръми Джанс (Jeremy Jahns)

Джеръми е джентълменът в групата. Онзи готин тип, с когото искаш да висиш навсякъде, въпреки че и той е абсолютен нърд като всички останали в малката компания, която съм събрал.

За разлика от Крис, който обича да се разлива в повече подробности, Джанс е кратък и ясен - в рамките на 3-4 минути е изказал всичко важно, което мисли за филма, трейлъра, играта или каквото друго е на дневен ред.

Огромен фен е на Batman, DC Comics, Star Wars... знаете историята. 

Забавно е, че снима всичките си клипове в костюм и с червено платно за заден фон, докато всъщност много често не носи панталони във видеотата си.

Nerdist

Трябва ли да споменаваме, че говорим за много сериозни хора? Щом са кръстили екипа си Nerdist, до каква степен очаквате да са нърдове все пак?

Идеята за проекта идва от брилянтния мозък на Крис Чадуик, който събира малък, но силен отбор, с който отразява всичко случващо се в света на поп културата. Или поне в нърдската му част. Мислите си, че звучи тъпо? А дори не сте срещнали Джесика Чобът...

Emergency Awesome

Това е каналът на Чарли Шнайдър – вашия човек за най-обичаните сериали и филми, за които се говори в момента.

Забавното при него е, че постоянно пуска видеа за продукции като Game of Thrones, The Walking Dead, Star Wars, Arrow... с теории, easter eggs, предположения какво ще се случи, както и обикновени ревюта на заглавията, които обича.

Всяко едно видео е придружено от игра за най-различни награди, предимно под формата на ваучери за различни онлайн платформи и магазини. 

Сподели.