Ефектът Криско, или как се правят милиони гледания в YouTube

Pinterest LinkedIn +

Клиповете на 4 популярни български песни успяха да надскочат впечатляващите 10 милиона гледания във видео платформата YouTube.

Въпреки че на фона на световните звезди, които имат стотици милиони, дори милиарди гледания, това не звучи кой знае колко впечатляващо, все пак 10 милиона не са малко и няма как да си затворим очите пред такива впечатляващи числа. 

Случайно или не (по-скоро не), и в четирите парчета е замесен един и същ човек. Колкото мразен, толкова и обичан, рапърът Криско спокойно може да отбележи рекорда си. Вероятно вместо това вече е подготвил следващия голям хит. 

Krisko – "Шапка ти свалям"

14+ милиона гледания към януари 2016; Режисьор – Мартин Макариев

Премиера: 21 май 2015 г.

Видеото, в което участва и популярния актьор Ненчо Балабанов, дебютира на 21 май 2015 г. и за по-малко от половин година мина 10 милиона гледания, а вече е на път да достигне и 15 милиона.

Сваляме му шапка...

Гери-Никол feat. Krisko – "Ела и си вземи"

15+ милиона гледания към януари 2016; Режисьор – Валери Милев

Премиера: 9 юни 2015 г.

Когато беше избрана за една от участничките в Х Фактор през 2015 г., Гери-Никол едва ли е предполагала, че броени седмици след финала на сезона ще има ново видео... с Криско. 

И не само това. Сингълът й стана една от най-популярните български песни в YouTube с над 15 милиона гледания. Излишно е да казваме, че това събра немалко критики, повечето от които свързани с възрастта й. Ето откъде са и над 9000 dislike бутона...

Krisko и Мария Илиева – "Видимо доволни"

17+ милиона гледания към януари 2016; Режисьор – BASHMOTION

20 май 2014 г.

Криско и Мария Илиева определено показаха на "тия хора" как го правят. Видеото скоро ще направи две години в "ефира" – премиерата му беше на 20 май 2014 г.

Още след дебюта хората започнаха да споделят колко е яко или пък колко не им харесва. Въпросът е, че всички говореха. Парчето стана химн на лято 2014 и така се стигна до над 17 милиона посещения. 

Krisko – "Било квот било"

11+ милиона гледания към януари 2016; Режисьор – BASHMOTION

Премиера: 12 ноември 2014 г.

Човек би се зачудил как така само някои от парчетата на българския рапър и продуцент са минали 10 милиона. Съдба?

Видеото към тази песен е последното засега, което мина крайъгълния камък от 10 милиона гледания.  

Сподели.