5 хака, с които да поддържате идеално тегло

Pinterest LinkedIn +

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

1. Не си купувайте дрехи, които се разтягат до безкрай и вместо колан имат ластик. Избирайте и купувайте дрехи, които леко ви стягат в кръста, така че да можете винаги да сте нащрек, когато започнете да трупате килца. Разтегателните дрехи, които на пръв поглед ви носят комфорт, са бомба със закъснител. Няма да усетите кога сте се засилили по склона на най-големия си кошмар – трупането на наднормени килограми.

2. Убедете половинката си да започне да се храни здравословно заедно с вас. Няма нищо по-мъчително от това хладилникът да е пълен с лакомства и изкушения, а единствено вие да трябва да се лишавате от тях. Настоявайте пред този, с когото споделяте хладилника (и евентуално леглото), че е настъпил момент за обща кампания с идеална цел. Не че е задължително, но обикновено в къща, в която хладилникът е пълен, ползвателите му са с наднормено тегло.

3. В случай че водите заседнал начин на живот (какъвто водите, ако сте стигнали с четенето дотук), изключете напълно от менюто си най-сериозните врагове на "идеалното тегло": тестено, захар, сладки и газирани напитки. Вместо да се напрягате излишно, отрежете "главата на змията" със замах. Така ще победите три от най-силните съюзници на диабета и наднормените килограми за секунди, вместо да се тормозите със седмици и месеци.

4. Купете си моментално някаква бюджетна джаджа, която ще ви помогне да започнете да се интересувате от здравето си на едно съвсем различно ниво. Ние вече сме представяли точно такъв продукт ТУК. Трябва да знаете, че това не е някакъв уред за професионални атлети, създаден е за нормални хора, които водят нормален живот и са екипирани с нормален смартфон (да, уредът прави връзка с вашия смартфон). Инвестицията в подобен продукт си заслужава всеки един лев и със сигурност ще ви е в пъти по-полезна от някой велоергометър, който, както вече всички знаем, в повечето случаи служи за закачалка.

5. Измерете своя индекс на телесна маса ИТМ (от англ. BMI – Body Mass Index). Това е най-стандартният начин да определите "златното сечение" на вашето моментно състояние по отношение идеалното тегло. Индекс телесна маса представя съотношение между ръст, години и килограми и макар че не е панацея, все пак е един стандартен начин да проверите къде се намирате в момента и доколко е необходимо да предприемете действия по точки едно, две, три и четири. Линк за стандартен калкулатор за индекс на телесна маса ТУК.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.