5 Фън Шуй препоръки за избор на спално бельо

Pinterest LinkedIn +

Фън Шуй е даоистка практика за подреждане на пространството. Например, за да се намери благоприятно място за изграждане на къща и разделяне на обекти. Смята се, че майсторите, постигнали най-високо просветление, могат да предсказват бъдещето. Целта на Фън Шуй е да намери благоприятен поток от енергия и да използва тази енергия в полза на човек. По време на живота енергията непрекъснато тече около нас. Понякога трябва да се справите с неблагоприятни енергии, така че трябва да създадете баланс.

За да направите това, трябва да използвате мъдростта на Фън Шуй. Тъй като човек прекарва по-голямата част от живота си в сън, тогава в това отношение учението на Фън Шуй има свои собствени препоръки. Цветът на вашето спално бельо е разделен на Ин и Ян. Ин цветовете (бяло, розово, светло синьо, синьо, зелено) благоприятстват физическото състояние на човек. Успокоява, отпуска и има лечебни свойства. Ян цветовете (жълто, червено, оранжево), напротив, призовават за действие. Те ободряват, зареждат с енергия и предизвикват страст. 

Най-интересното е, че цветовете на Ин и Ян могат да се комбинират, за да се постигне хармония.

 

5 препоръки за избор на спално бельо:

 

  1. Спалното бельо трябва да бъде направено от естествени материали, памук, лен и коприна. Защото естествените материали са приятни за тялото. Те създават уют и комфорт.
  1. Спалното бельо трябва да е без дупки и връзки. Защото положителната енергия излиза през дупки и скъсани части.
  1. Опитайте се да използвате обикновена или двуцветна спалня. Красивите плавни модели имат благотворен ефект.
  1. НЕ се препоръчва да използвате спално бельо с рисунки на животни, които се хилят, тичат или скачат. Това може да доведе до проблеми с психичното здраве. Имиджът с автомобили, сгради и хора - също може да не окаже благоприятен ефект върху благосъстоянието.
  1. Изобразяването на вода (водопади и реки) може да доведе до финансови затруднен.

 

Източник: https://spalno-belyo.com/za-spalnqta-i-doma

Сподели.