$41 000 гаранция за китаристите на Satyricon

Pinterest LinkedIn +

Китаристите от турнето на Satyricon - Steinar Gundersen и Arnt Gronbech, задържани за дрогиране и изнасилване на фенка, са освободени от канадския затвор.

Сумата, заплатена за пускането им под гаранция е 50 000 канадски долара за всеки (приблизитело 41 000 US долара), писа blabbermouth.net.

Двамата музиканти, които не са пълноправни членове на Сатирикон, а наети от блек метъл групата за северноамериканското им турне, са заминали за Норвегия. Предстои им да се върнат в Канада отново, където ще се гледа делото им, след определяне на дата.

“Обвиняемите ще бъдат защитени убедително и се надяват да получат възможност да представят всички необходими доказателства и факти в съда”, казава техния адвокат, при освобождаването им от ареста. Разследването по случая продължава.

Gundersen (34 г.) и Gronbech (27 г.) бяха обвинени в дрогиране и сексуално насилие на тяхна почитателка, която доброволно ги придружила до автобуса, както вече Avtora.com съобщи. Жената се е свързала с полицията в 4.30 ч., сутрината на 16 декември - часове след шоуто на групата в клуба FunHaus.

По време на инцидента, Сатирикон са били в последната трета от северноамериканското си турне, "Return Of The Antichrist Tour", в подкрепа на щатския рилийз на диска им “Volcano"(2002).
Сподели.