4 модела класически мъжки обувки, които всеки е длъжен да има

Pinterest LinkedIn +

Изискването е не просто препоръчително, то трябва да бъде спазено, ако представителите на силния пол искат да са подготвени за всеки повод

Да, несъмнено има мъже, които ще отхвърлят идеята за всичко различно от кецове и маратонки. Разбираме, че те не са привърженици на строгите правила в модата и могат умело да съчетаят спортните модели с облеклото си, каквото и да е то в момента.

Колкото и да сме склонни да им се доверим обаче, думата на експертите в тази сфера си тежи на мястото – класическите мъжки обувки трябва да присъстват в гардероба ви, за да сте подготвени за различните поводи.

Днес класиката не е това, което беше, след като вече е допустимо дори костюм или рокля (за дамите) да комбинираш със сникърси. Независимо от новите течения, има някои рамки и изисквания, които никога няма да спрат да бъдат актуални.

Оксфордки

Те са си задължителни, не само при нежните представителки, които ги съчетават с панталони, поли и дънки, но и за мъжете, тъй като са особено подходящи за бизнес костюми. Те на практика са едни от основните официални обувки, с които непременно трябва да се сдобиете.

Дерби

Следващите в списъка с ярко присъствие, а и със завидна популярност сред мъжете, които държат на стила си. При тях удобството е гарантирано, защото се обуват значително лесно. Това се дължи на отворената горна част. Лесно се комбинират с костюми, панталони и дънкови дрехи.

Боти

Не само дамите са обсебени от идеята за боти през зимата. При мъжете също са необходими, а и са чудесен заместител на някои ежедневни модели, с които сте свикнали обикновено. Опитайте да носите кожени или велурени боти, като за предпочитане са класическите варианти и изчистените линии.

Мокасини

С мокасини може да се появите на лятна сватба на свой близък приятел, който няма очаквания от вас да сте пременени в смокинг. Това не означава, че те не пасват перфектно и на костюм, стига да имате усет към кройката и детайлите, като не подценявате и самия повод. Мокасините са любими на джентълмените – те са без връзки и с лекота се обуват. Тъмните цветове са особено притегателни, но този избор предоставяме на вас, а и е не само според личните ви предпочитания, но и съобразно останалата част от тоалета.

Чанти и обувки от Stila.bg

Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.