4 дейности, които могат да направят фазата на блокиране поносима у дома

Pinterest LinkedIn +

Коронавирусът накара света да пострада сериозно в почти всички сфери на живота. Пандемията от Covid 19 засегна живота ни по начин, който преобърна цялото понятие за "нормално".  Носенето на маски навън и поддържането на социална дистанция вече е новото нормално. С толкова много предпазни мерки, неща, които трябва да се правят, и неща, които трябва да се избягват, средата във всеки град на всяка страна е изпълнена с напрежение. Никога не знаеш кога нов щам ще засегне твоя град и ще трябва да преминеш към ситуация на блокиране.

Най-досадното и също толкова травмиращо нещо, което пандемията Covid 19 причини, е самотата по време на фазите на карантина и блокиране. 

 Ако сте попаднали във фаза на блокиране или трябва да бъдете поставени под карантина, ето четири дейности, които можете да направите, за да ви мине времето бързо.

 

Онлайн игри

Ако искате да се забавлявате, докато сте блокирани в къщи 24 часа в денонощието, тогава онлайн игрите трябва да са вашият вариант. Игрите са не само забавни, но и поддържат ума ви активен и ангажиран с критично мислене, вместо да седите безучастно и да премисляте ситуацията с пандемията. Ако живеете с други членове на семейството, всички можете да играете настолни игри.

Този период може да се използва за по-добро опознаване. Ако живеете сами и не обичате бойни или състезателни игри, можете да си осигурите спокойствие, като завършите jspuzzles. Тези живописни чудеса могат да ви помогнат да успокоите нервите си и да се насладите на изумителни пейзажи.

 

Боядисване

Рисуването е добре позната терапевтична дейност. Дори и да не сте Пикасо, просто рисуването на това, което ви кара да се чувствате спокойни, ще свърши работа. Не е необходимо да ставате професионален художник, но е достатъчно да правите достатъчно, за да забравите за пандемията. Пуснете си музика и разпръснете няколко цвята върху платното. Никога не знаете какъв скрит талант имате. Ако не сте любители на рисуването, можете да направите други проекти "Направи си сам", които са не само забавни, но и могат да бъдат полезни в къщата.

 

Йога

Фазите на затваряне ни накараха да изгубим повечето дейности, които ни поддържаха активни и физически здрави. Тъй като не ходите в парковете или във фитнеса, физическото ви здраве може да бъде засегнато, ако седите безучастно по цял ден. Добавете малко физическа активност в живота си, докато сте затворени вкъщи, за да излезете от фазата на блокиране и да изглеждате здрави и красиви. Йогата е един от най-добрите навици, които можете да възприемете по време на блокирането. Тя не само поддържа физическата ви активност, но и помага да успокоите нервите си и да се отпуснете малко.

 

Печене

Печенето е още един чудесен начин за прекарване на времето у дома, когато няма къде другаде да отидете. Печенето и готвенето са доказани начини да превърнете емоциите си в нещо вкусно и приятно. Сладкият аромат на печени изделия може да ви помогне да забравите всичко лошо, което се случва в света, и да се съсредоточите повече върху позитивното. Поддържането на положителна нагласа към ситуацията с пандемията може да ви помогне да преминете по по-добър начин през този труден период.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.