350 купонясват на Алтърнатив парти в „Строежа“

Pinterest LinkedIn +

На 2-ри април в столичния клуб “Строежа” се проведе първата Алтърнатив вечер с участието на групи на живо. Партито е традиционно за клуба, но до този момент е съществувало само в диджейски формат.

За събитието бяха поканени групите Awake, Лора и P.I.F. Първи по ред на сцената се качиха Awake. Групата, която от създаването си насам винаги е била в четиричленен състав, сега се появи във формация от пет души. Новият член е добре познатия на феновете на бандата китарист Александър Наков, който бе в Awake от самото начало, но напусна за кратко за да участва в създаването на Bad Habit. Освен с двама китаристи, групата изненада публиката и с двама басисти.


Awake Снимка: Ивайло Иванов – Ivu

За първи път, след близо шестмесечно отсъствие от сцена, в състава се включи Мартин Евстатиев, който изпълняваше авторските парчета, а за кавър-версиите се погрижи бившият басист на P.I.F. – Емилиян Бонев. Awake свириха точно един час, като през първата половина заложиха на изцяло авторски плейлист, а след това прозвучаха перфектни изпълнения на песни на Incubus, Audioslave, Velvet Revolver, Stone Temple Pilots и Alice In Chains.


Лора Снимка: Ивайло Иванов – Ivu

След петнадесет минутна пауза на сцената застъпиха музикантите от група “Лора”. Това бе тяхната първа изява на софийска сцена от близо година насам. Групата създаде много настроение в рамките на полагащия й се час. Сетът на Лора съдържаше седем авторски парчета, включително двете напълно нови “Недей” и “Fake”, както и песни на Foo Fighters, Blur, Nirvana, Green Day и Guano Apes. Лора завършиха с популярната песен “Рая”, в чието изпълнение се чувстваше осезаемо мощното включване на публиката.

Alternative Night Live продължи с P.I.F. Групата използва възможността, която й се предоставяше като последна по ред, за да зарадва присъстващите с двойна порция музика. Изпълненията на шестимата музиканти бяха съпроводени с много настроение и активна комуникация с публиката, като продължиха близо два часа.

 
P.I.F. Снимка: Ивайло Иванов – Ivu

P.I.F. изсвириха общо 15 песни, между които дванадесет авторски, “Alive” и “Black” на Pearl Jam и “I Feel You” на Depeche Mode.

След последното лайф изпълнение, което приключи около 02:30 ч. след полунощ, партито продължи с тематична алтернативна музика, която е и принципно характерна за клуб “Строежа”.

Специална фотосесия от вечерта можете да разгледате тук.

Инфо: Stroeja.com

Сподели.