3 пролетни изкушения за малки читатели

Pinterest LinkedIn +

Искаме да ви разкажем за една великолепна поредица, няколко дракона и най-необикновените приказки, които сме чели. Поводът е Международният ден на детската книга, който отбелязахме на 2-ри април, а причината да се спрем точно на тези заглавия е, че са прекрасно забавление както за децата, така и за техните родители.

"Приказки за непослушни деца" на Жак Превер

Познат най-вече с великолепните си стихове, Жак Превер е едно от най-ярките имена във френската литература. Освен поет той е и сценарист и автор на детски книжки. Първата и най-известна от тях е "Приказки за непослушни деца". От появата си през 1946 година до днес тези необикновени истории не спират да печелят сърцата на малките читатели. Защото героите им са едновременно много познати, но и някак различни. И защото са пълни с изненади, а и нека си го признаем, на всички много ни харесва идеята, че не е задъжително да си послушен. Поне не през цялото време.
Приказки за непослушни деца
И така: в своите осем приказки за непослушни деца Превер ни среща с моржове, които подхвърлят гардероби, с един танцуващ щраус, който поглъща камбани, и с още много фантастични животни, а също така и с някои не дотам съвършени хора. Илюстрациите в книгата са на художничката Елса Енрикес, а твърдата корица допълва усещането, че държите в ръцете си една наистина много ценна книга.

Дали малкият Палечко ще успее да намери пътя си към дома, след като щраусът е изял всички камъчета, които момченцето е пускало по пътя, и какви са другите приключения, които ви очакват, можете на научите ТУК.

"Рисувай смело" на Brave Tomatoes

Една прекрасна поредица от забавни образователни книжки, подходяща най-вече за деца до деветгодишна възраст, но и за всички малки (и не чак толкова малки) читатели, изкушени от рисуването. Авторите на "Рисувай смело" Brave Tomatoes имат дългогодишен опит в създаването на образователни детски книги и игри. Произведенията им са преведени на повече от 15 езика и са публикувани в десетки страни, отличени са с множество международни награди и което е най-важно, радват се на огромен успех сред децата по цял свят.

Серията "Рисувай смело" е грижливо разработена, така че да помогне на децата да усвоят разнообразни техники и принципи на рисуването чрез съвсем прости стъпки, предлагайки едновременно забавление, но и изграждането на стабилна основа, която малките художници свободно могат да надграждат. Поредицата включва четири заглавия: "Рисувай смело. Котки и котараци", "Рисувай смело. Животни", "Рисувай смело. Извънземни, динозаври и пирати" и "Рисувай смело. Принцеси, феи и цветя", а най-прекият път към тях е ТУК.

"Как се справя героят със смъртноопасните дракони" на Кресида Коуел

Помните ли Хълцук? Страховитят викинг и неговият дракон отново са тук. Добре де, Хълцук не е точно воин, от когото всички треперят, и със сигурност е доста по-различен от останалите викинги, но пък именно той успява пръв да опитоми дракон. И да покаже на всички, че драконите могат да им бъдат приятели.
Как се справя героят със смъртноопасните дракони
Ако досега не сте попадали на прекрасната поредица на Кресида Коуел и нейните екранизации, ето какво трябва да знаете. Книгите на английската писателка проследяват историята на Хълцук и на дракона Беззъбчо. Първата от осемте книги за Хълцук Кръвожадни Херингски Трети "Как да си дресираш дракон" е основа на едноименната екранизация. Разбира се, препоръчваме ви да започнете с книгите, но дори вече да сте гледали филмите, убедени сме че ще се забавлявате искрено с приключенията на Хълцук и неговите приятели.

В "Как се справя героят със смъртноопасните дракони" Хълцук се надява да посрещне спокойно рождения си ден, но празникът му е провален от неочаквана беда. Така че, за да спаси Беззъбчо, който е застрашен да бъде изпратен в изгнание, Хълцук трябва да се промъкне в Общинската библиотека на Мускулестите буци и да открадне свещената книга на викингите.

Има само един малък проблем. Викингите смятат, че книгите са страшно опасни и по тази причина ги пазят под ключ и с въоръжена охрана. Дали младият герой ще успее да се справи с трудната си задача и да победи библиотекаря Косматко Страховити и безмилостната му армия от буцешки воини, можете да научите само ако прочетете цялата книга. А най-лесният начин да се сдобиете с нея е ТУК.
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.