3 нови модела от Sony Ericsson за едно по-вълнуващо лято

Pinterest LinkedIn +

Както обикновено сме свикнали, в началото на лятото един от големите производители на мобилни телефони - Sony Ericsson - обяви на пазара своите най-нови предложения.

От японско-шведското сдружение съобщиха официално за пускането на пазара на три модела, които да радват през лятото почитателите на тази компания.

Sony Ericsson Cedar представлява мобилен телефон, чието ползване е улеснено до максимум. Това е модел за онези потребители, търсещи своя начин на общуване на достъпна цена. Ключово за модела е това, че той позволява лесен достъп до най-известните социални мрежи: Facebook, Twitter и MySpace още на неговия стартов екран с помощта на Widget Manager 2.0.

Това му предимство се комбинира по отличен начин с възможността за 3G HSDPA връзка. Всъщност това е идеалният "среден” модел, който може да се използва както за работа, така и за забавление и общуване през интернет с приятелите ви.

Моделът разполага и с възможност за слушане на музика и има екстри като 3.5 мм жак и порт за лесноосъществима връзка с лаптоп, но в никакъв случай не можем да го наречем музикален. Cedar обаче е част от семейството екологични телефони GreenHeart.

Именно тази негова "зелена част” никак не е за пренебрегване. В съответствие с GreenHeart философията и политиката на компанията Sony Ericsson Cedar има редица "зелени” характеристики като например: изработен е от рециклирана пластмаса и боя на водна основа, разполага със зарядно устройство с ниска консумация на енергия, електронно ръководство за потребителя и компактна опаковка.

Следващият модел, предназначен вече за доста по-музикално настроени потребители, е Sony Ericsson Yendo. Това е първият изцяло сензорен телефон от серията Walkman. Апаратът обединява музика, общуване в социалните мрежи и комуникация в едно цветно устройство.

Използвайки предимствата на новаторския интерфейс за управление от четирите ъгъла на екрана, въведен за първи път със Sony Ericsson Xperia X10 mini, Yendo поставя музиката "на върха на пръстите ви".  Интерфейсът с управление от четирите ъгъла на екрана позволява на потребителите да използват най-важните функции на телефона си лесно и приятно само с едно докосване.

Така независимо дали общуват чрез текстови съобщения, Facebook или имейли, те могат да се насладят на неповторимо и индивидуално сензорно изживяване върху кристално ясния 2.6-инчов екран. Хората, които използват този модел, ще разполагат с различни цветови комбинации, чрез които да персонализират своето устройство, така че то да изразява техните настроения и да ги отличава от останалите. 

Непременно трябва да се отбележи и фактът, че новият музикален телефон на Sony Ericsson е оборудван с характерните за цялата серия софтуерни технологии: Touch TrackID, с който можете да научите заглавието на някоя песен само с едно докосване; PlayNow, за да намирате своите любими и нови песни бързо и лесно; MediaGo, за да прехвърляте музиката си от компютъра на мобилния телефон.След като показаха своя нов телефон от среден клас и своя нов музикален телефон, съвсем естествено Sony Ericcson обявиха и новия си смартфон. Неговото име е Sony Ericsson Xperia X8.

По думите на представители на компанията този смартфон за забавление ще разшири въздействието на цялата колекция Xperia върху нови сегменти от пазара. Потребителският интерфейс е подобен на този на Xperia X10 mini - с четири ъгъла на екрана за лесна употреба само с една ръка.

Xperia X8 разполага и с Timescape за бърза връзка със социалните мрежи и сайтове и всеобхватен бутон за достъп до многообразно съдържание само с едно докосване. Отворената операционна система Android осигурява страхотни смартфон възможности и достъп до хиляди приложения в Android Market. Xperia X8 е перфектен за мултимедийно забавление.

Независимо дали става въпрос за игра, най-новите смешни видеоклипове в YouTube или сърфиране в мрежата, нищо не може на убегне от погледа върху 3-инчовия екран. Можете да търсите и сваляте музика от PlayNow и след това да я слушате като използвате 3.5 мм жак за слушалки. А за по-творчески настроените има 3.2-мегапикселова камера и възможност за видеозапис.

 

Сподели.