21 (21)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 123’
Режисьор: Робърт Лукетич
Сценарий: Питър Стейнфелд, Алан Лоуб
С участието на: Кевин Спейси, Лоурънс Фишбърн, Кейт Босуърт, Арън Йо, Джим Стърджис, Джош Гад и други.
Драма, със субтитри, английски

Още през 2001 г. режисьорът Робърт Лукетич успя да впечатли продуцентите в Холивуд, когато с дебютния си филм “Професия блондинка” инкасира 78 млн. долара чиста печалба, само от излъчването му в Северна Америка. Новият му филм “21” е далече от комедиите, с които се свързваше неговото име и слага началото на навлизането му в сериозния жанр.

Продуцент на филма е Кевин Спейси (“Парламентьорът”), който изпълнява и една от главните роли в комарджийската драма. В останалия каст са Лоурънс Фишбърн (трилогията “Матрицата”), Кейт Босуърт (“Завръщането на Супермен”) и Джим Стърджис (“Другата Болейн”). Филмът е екранизация по романа на писателя Бен Мезрич, описал истинска история от 90-те, която променя завинаги играта на блекджак в казината.

Професорът по математика Мики Роса (Кевин Спейси) от дълго време разработва система за броене на карти, с която смята да натрупа милиони от казината във Вегас. Планът му влиза в действие, когато събира отбор от най-добрите си студенти по математика, които чрез неговите напътствия отиват в Меката на хазарта. Техните самоличности са променени и с помощта на кодови думи и конкретни жестове групата на Роса започва да трупа милиони на масите за блекджак.

Всичко върви по план до момента, в който един от шестимата студенти-Бен Кембъл (Джим Стърджис)- не решава, че от професора вече няма нужда и той ще бъде лидер на групата. Нещата скоро излизат извън контрол, когато Бен е заслепен от блясъка на парите, а по петите им тръгва безкомпромисния експерт по измами в казината Кол Уилямс (Лоурънс Фишбърн). Нещата съвсем загрубяват и животът на всички студенти е заложен на карта.

Официален сайт:
http://www.sonypictures.com/movies/21

Сподели.