2015 в музика, или 20 парчета, които слушахме до втръсване през годината

Pinterest LinkedIn +

2015 година навлезе в последния си час и е време да си направим някои равносметки. Що се отнася до музиката, комерсът продължи да се развива. Големите звезди станаха още по-известни, а някои нови явления на музикалната сцена се опитаха да им противостоят. Ето ги и двайсетте парчета, които звучаха до втръсване в главите ни през последните 12 месеца.

1. Adele - Hello

Завръщането на кралицата беше ознаменувано подобаващо по целия свят. Малко са изпълнителите, които не са като никои други. Adele е една от тях и доказа това с Hello.

2. Bruno Mars & Mark Ronson - Uptown Funk

Факт е, че тази песен беше издадена през ноември 2014 г., което обаче не й попречи да се превърне в парчето на 2015 година. Адски 70-тарско, танцувално и в същото време модерно. Браво, Бруно, браво Марс, браво Марк Ронсън!

3. Selena Gomez - Same Old Love

Селена Гомес също направи нов албум и песента Same Old Love се заби в главите ни. Вероятно за по-дълго време, отколкото очакваме. Малката принцеса на Disney порасна.

4. Ariana Grande - Focus

Защото все някой трябваше да разклати кралския трон на Adele и нейния хит Hello.

5. Hozier - Take Me To Church

Случаят с Hozier много напомня на историята на Gotye. И двамата дойдоха сякаш отникъде, завладяха всички с една песен и разбиха чартовете. 

6. Ellie Goulding - Love Me Like You Do

Ако има едно хубаво нещо във филма Fifty Shades of Grey (50 нюанса сиво), то това е тази песен. Може да е много сладникава за някои хора, но 800+ млн. гледания няма как да са случайни.

7. Wiz Khalifa - See You Again

Искаш да си в саундтрака на Fast and Furious (Бързи и яростни)? Значи ще говорим в милиарди... Такава е и успешната стратегия на Wiz Khalifa и Charlie Puth, които отбелязаха почти 1,5 млрд. гледания в YouTube за по-малко от година.

8. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Някой ден Ед Шийрън ще реши да си вземе една година почивка и всички ще страдаме от абстиненция по музиката му...

9. Taylor Swift - Shake It Off

Стотици пародии, над милиард гледания и хора, които си пеят Shake It Off вероятно всяка минута. Ето това е viral успех!

10. Taylor Swift - Blank Space

След забавната Shake It Off Тейлър се включва и с по-бавен и нежен сингъл в мелодията на Blank Space.

11. The Weeknd - Can't Feel My Face

Кой да знае, че в Канада правят толкова горещи хитове. Защото Can't Feel My Face разби всички класации това лято. И The Weeknd е главният виновник.

12. Justin Bieber - What Do You Mean

What Do You Mean ни беше писнала още преди самото си излизане. Гениалното промотиране на песента превзе социалните мрежи и всичко излезе извън контрол. 

13. Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love

Calvin Harris умее да прави онези летни хитове, на които първоначално не им обръщаш много внимание. Не е като Uptown Funk или Hello. С времето обаче толкова ти се набиват в главата от въртенето по всички радиостанции и клубове, че няма как да не си я затананикаш. До писване!

14. Rihanna - Bitch Better Have My Money

2015-та не беше от най-силните години за Rihanna. Една поп принцеса обаче не си оставя конете в калта - и Bad Girl RiRi също не го направи.

15. Maroon 5 - Sugar

В началото на 2015 г. Maroon 5 отново спечелиха сърцата на всички романтични души с парчето Sugar. Безспорно и "спонтанният" клип на песента помогна.

16. The Weeknd - The Hills

Смейте се на прическата му, колкото искате. Срещу всеки един от вас има по 100 фена на The Weeknd, които да го защитят. 

17. Sam Smith - Lay Me Down

Песента, която Сам Смит направи за SPECTRE (Спектър), не стана кой знае колко голям хит. Това не може да се каже за останалите му песни...

18. Taylor Swift - Bad Blood

С албума си "1989" Тейлър Суифт направи голяма стъпка напред. Или пък встрани? Идеята е, че избяга от себе си, еволюира и беше наградена с не едно място в класацията ни.

19. David Guetta & Nicki Minaj ft. Bebe Rexha - Hey Mama

David Guetta e недолюбван от мнозина. Nicki също. Но и двамата знаят как се правят хитове. А в комбинация с Bebe Rexha летният хит беше гарантиран.

20. Justin Bieber - Sorry

И отново Джъстин. Защото не може да си един от най-мразените, ако няма още толкова хора, които да те обичат до полуда.

Сподели.