2014 American Music Awards - победителите (Видео)

Pinterest LinkedIn +

One Direction триумфираха на три пъти по време на церемонията по раздаването на Американските музикални награди за 2014 година (American Music Awards) в Лос Анджелис.

Британската поп група отново бе в светлината на прожекторите по подобие на MTV European Music Awards, където също обра най-голям брой статуетки.

One Direction бяха отличени за Артист на годината, за Най-любима поп/рок група и за Най-любим поп/рок албум за Midnight Memories. По време на шоуто те се отчетоха и с едно живо изпълнение - парчето Night Changes.

Кейти Пери, Beyonce и Iggy Azalea пък получиха по две награди. Първата бе избрана за Най-любима поп/рок изпълнителка, а хитът й Dark Horse бе определен за Сингъл на годината.

Beyonce пребори конкуренцията в двете соул/R&B категории - за Изпълнител и за Албум за едноименния й аудио-визуален проект от края на 2013 година, а пък Iggy Azalea стори това в рап/хип-хоп категориите.

Пищното събитие започна с изпълнение на Тейлър Суифт, която изпя втория сингъл от албума "1989" - Blank Space.Чаровната певица бе отличена с Наградата на Дик Кларк за изключителност и достойнство. При получаването на статуетката Тейлър сподели и мнението си, че музиката не трябва да е безплатна и феновете трябва да уважават труда на изпълнителите, а на албумите трябва да се гледа като на произведения на изкуството, което бе намек, че тя няма да се завърне скоро в Spotify.

Водещ на събитието бе рапърът Pitbull, който обаче доста се изложи с неуместни политически коментари. Дори опитът му за шега с президента на САЩ Барак Обама се оказа неподходящ: "Имаме всякакви хора тази вечер - черни, бели, азиатци, латиноси... И познайте какво? Президентът Обама казва, че всички можем да останем тук!" (бел. ред. - в САЩ).

Пълен списък с победителите:

Артист на годината: One Direction
Нов изпълнител на годината: 5 Seconds of Summer
Любим поп/рок изпълнител: Sam Smith
Любима поп/рок изпълнителка: Katy Perry
Любима поп/рок група или дуо: One Direction
Любим поп/рок албум: One Direction - Midnight Memories
Любим кънтри изпълнител: Luke Bryan
Любима кънтри изпълнителка: Carrie Underwood
Любима кънтри група или дуо: Florida Georgia Line
Любим кънтри албум: Brantley Gilbert - Just As I Am
Любим рап/хип-хоп изпълнител: Iggy Azalea
Любим рап/хип-хоп албум: Iggy Azalea - The New Classic
Любим соул/R&B певец: John Legend
Любима соул/R&B певица: Beyonce
Любим соул/R&B албум: Beyonce - Beyonce
Любим алтернативен изпълнител: Imagine Dragons
Любим електронен изпълнител: Calvin Harris
Сингъл на годината: Katy Perry - Dark Horse feat. Juicy J
Саундтрак на годината: Frozen
Награда на Дик Кларк за изключителност: Taylor Swift


Сподели.