Унгарска певица съди Beyoncé, Jay-Z и Timberland заради Drunk in Love

Pinterest LinkedIn +

Срещу Beyoncé, Jay-Z и Timberland е повдигнато обвинение от страна на унгарската певица Mónika Juhász Miczura, позната още с псевдонима си Mitsou. Тя твърди, че музикантите са използвали нейна песен без позволение.

Според обвинението, първите 13 секунди на Drunk in Love са взети от традиционната фолк песен Bajba, Bajba Pelem, изпята от Mitsou през 1995 г. Певицата е предявила иск за вреди и е поискала Drunk in Love да бъде забранена за излъчване, докато гласът й не бъде премахнат.

Унгарската изпълнителка твърди, че гласът й е манипулиран чрез програми, за да бъде постигната версията на Beyoncé, както и че песента е за безнадеждността, а Beyoncé я е използвала, "за да придаде чуждестранна еротика, придружена със сексуално насочен текст".

Drunk in Love е единият от двата сингъла, издадени от петия самостоятелен албум на Beyoncé. Песента бе представена на публиката в края на 2013 г. и за кратко време получи много позитивни ревюта от страна на критиците, като някои дори я определяха като продължение на издадената през 2003 г. Crazy in Love.

Сподели.