2012 Best of iTunes! Виж кои са бестселърите и най-високо оценените от Apple рилийзи на годината!

Pinterest LinkedIn +

Shields на Grizzly Bear и петият сезон на Breaking Bad са най-добрият албум и най-доброто ТВ шоу на 2012 г., разкрива Best of the Year извадката на Apple, която наред с класациите на най-продаваните рилийзи в iTunes включва селекция от заглавия, съставена от редакторите на iTunes.

В този сегмент попадат още fun. с хита We Are Young (featuring Janelle Monae) и The Lumineers с едноименния си дебютен албум, който дебютира в Топ 10 на Billboard 200 в началото на декември.

При филмите изборът на Apple пада върху The Avengers (Блокбъстър на 2012 г.), Уес Андерсън за режисурата на Moonrise Kingdom, отличеният с голямата награда на Sundance Film Festival Beasts of the Southern Wild (Откритие на 2012 г.) и Дженифър Лоурънс, чието изпълнение в The Hunger Games окончателно затвърди статута й на звезда.

Освен Breaking Bad S05 в списъка с ТВ сериали, имащи най-висок рейтинг сред редакторите на iTunes, са Homeland и по-точно епизодът, озаглавен The Weekend, Girls (Най-добър дебют) и Happy Endings S03 (Най-добър актьорски състав).

Най-добрият роман на годината, издаден в iTunes, е The Dog Stars на Питър Хелър, a останалите e-books, които Apple ни препоръчва да закупим, са Behind the Beautiful Forevers на Катрин Буу, The Fault in Our Stars на Джон Грийн и Fashion на DK Publishing (Multi-Touch Books).

Следват класациите на най-продаваните албуми и сингли в iTunes през 2012 г.:

Албуми

1. Adele - 21
2. Taylor Swift - Red
3. Mumford & Sons - Babel
4. One Direction - Up All Night
5. Fun. - Some Nights
6. Mumford & Sons - Sigh No More
7. The Lumineers - The Lumineers
8. John Mayer - Born and Raised
9. Maroon 5 - Overexposed
10. Jason Aldean - Night Train

Сингли

1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
2. Gotye - Somebody That I Used to Know
3. Fun. - We Are Young
4. Maroon 5 - Payphone (feat. Wiz Khalifa)
5. Nicki Minaj - Starships
6. One Direction - What Makes You Beautiful
7. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)
8. Fun. - Some Nights
9. Flo Rida - Whistle
10. Flo Rida - Wild Ones (feat. Sia)

Сподели.