2012 American Music Awards - номинираните

Pinterest LinkedIn +

Карибските звезди Риана и Nicki Minaj оглавиха списъка с кандидатите за 40-тите годишни Американски музикални награди (AMA), които ще бъдат връчени на 18 ноември в Лос Анджелис на церемонията, предавана на живо по телевизията.

24-годишната Риана, произлизаща от Барбадос, е номинирана в топ категорията на AMA – Артист на годината, в която са поставени още Джъстин Бийбър, Кати Пери, Maroon 5 и канадският рапър Drake. Тя е претендент за титлата Най-добър соул/R&B изпълнител и ще се изправи срещу Minaj при определянето на най-добрата поп/рок изпълнителка на годината. Шестият й студиен проект, Talk That Talk, участва в надпреварата за Най-добър албум.

30-годишната Nicki Minaj, идваща от Тринидад и Тобаго, ще се състезава едновременно в две жанрови категории със своя втори студиен албум - Pink Friday: Roman Reloaded – поп/рок и рап/хип-хоп. Нейни конкуренти в категорията за Любим хип-хоп артист са Drake и новоизгрелият Tyga.

Получавайки три номинации, Бийбър има равни шансове за статуетки с One Direction, Maroon 5, Drake и Usher, които също получиха по толкова.

Подобно на MTV Video Music Awards, от тази година AMA прибавят към списъка си с категории такава, ориентирана към електронния жанр. Първият носител на статуетка в тази категория ще бъде излъчен между David Guetta, Calvin Harris и Skrillex. За титлата Най-добър нов артист пък ще се борят J.Cole, fun., Gotye, Карли Рей Джепсън и One Direction.

Победителите в отделните категории ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване, което стартира непосредствено след обявяването на номинациите на 9 октомври. Тази задача бе поверена на Кристина Агилера, която бе потвърдена като първи изпълнител на шоуто на 18 ноември.

Сподели.