2008 г. стартира с нова младежка рок сцена

Pinterest LinkedIn +

От 6 януари 2008 г. младите български рок групи ще имат още едно поле за изява - младежката рок сцена в Дом на културата "Средец" в София. Инициатори на ежемесечните концерти са фондация "Български рок" и Столична община.

Неутвърдените банди ще могат да се качат на сцената два пъти месечно. Инициативата идва като продължение и разширение на вече утвърдените фестивали "Цвете за Гошо" и "Градът и аз".

"С тези концерти, на всеки от които ще се изявяват по 4-5 групи, създаваме поле за изява на младежки групи, като акцентираме върху авторска музика и кавър версии на българска музика", обясни за Avtora.com Ивайло Крайчовски от фондация "Български рок".

Първите, които ще се качат на новата сцена са групите Vice Versa, Bahurica, Evolution, XIII.

Концепцията на концертите е те да бъдат и поле за селекция, от което да се подбират най-добрите млади банди. Най-талантливите ще свирят на ежегодния музикален форум "Цвете за Гошо", който от идната година ще се казва "Гошо е с нас".

"Искаме да дадем възможност на младите групи да излязат на сцена, оборудвана с качествената апаратура на ФСБ, да се чуят едни други, да се опознаят", обобщи Крайчовски.

Сподели.