25 Март 2019, 22:04

18 забавни случки, които несъмнено ще ви накарат да си спомните за своята баба

Pinterest LinkedIn +

Всеки от нас храни искрена любов и уважение към своята баба. Когато сме малки деца, а родителите ни искат да се освободят от "досадното" ни присъствие, тя е тази, която поема грижите за нас напълно всеотдайно и безрезервно. Когато пораснем, тя е тази, която ни разбира и подкрепя в новите начинания. Нашата баба е и тази, която в сложна ситуация ще ни даде съвет или ще удари рамо с някоя проверена в живота мъдра мисъл.

Тези дни Бъзфийд комюнити подбра най-забавните реални случки с истински баби, в които може да открием повече истини за живота, отколкото в предизборна платформа на български политик.

Някои от тях са изключително забавни, което доказва, че всички баби по света са еднакво куул. Ако вие имате други интересни случки или спомени от своята баба, може да ги споделите в коментарите под тази статия.

За коцкарите
1. Държейки моя снимка от детската градина, баба ми каза: "Точно това нещо използвах, за да плаша коцкарите, когато започваха да се навъртат около мен".

За бременността
2. Когато по-голямата ми сестра сподели пред семейството, че е забременяла, без да има сериозна връзка, баба ми въздъхна, погледна ме и каза: "Знаеш ли, винаги сме си мислели, че тази издънка ще си ти".

За... гълтането
3. Миналата година преди Коледа баба ми сподели: "Ако баща ти беше моето първо дете, мисля, че от този момент нататък щях да започна да... гълтам".

За гейовете
4. Когато брат ми разкри пред семейството, че е гей, баба ми помълча, помълча и отсече: "Знаех, че момичетата няма да те харесват – още като те видях, когато се роди".

За леките жени
5. Един ден, докато си седях и си лакирах ноктите, баба ме доближи, надникна отгоре и каза: "На цвят го докарваш точно на к*рве#$ко червено". След това отмина.

За одобрението
6. Бях за първи път на вечеря в дома на моя приятел. Тръгвайки си от там, неговата баба ме прегърна мило и сподели, че й е било много приятно да се запознаем. Аз отговорих: "Много се радвам, че ме одобрявате", на което тя отвърна: "О, скъпа! Това, че те харесваме, съвсем не означава, че те одобряваме".

За изкуството
7. Помня, че като бях на около 5 години, един ден свирих на пианото у дома. Когато спрях, всички започнаха да ръкопляскат освен баба ми. Попитах я: "Бабо, ти защо не ръкопляскаш", а тя рече: "Ръкопляскам, чедо, единствено ако си заслужава".

За амбициите
8. Една година получих коледна картичка, на която баба ми беше написала: "Може би следващата година ще успееш да ни накараш да се гордеем повече с теб".

За гаджетата
9. Когато един ден споделих на баба, че котката много обича да спи в скута ми, баба ме изгледа със съжаление и ми каза: "Каква мацка ще положи глава толкова близо до скута ти, зависи само от това докъде ще стигат собствените ти сили".

За кариерата
10. Когато бях на седем, исках да стана космонавт. Нарисувах на лист един, който ходи по Луната. "Това е космонавт, бабо", казах с ентусиазъм и й подадох рисунката. "Космонавт ли", попита тя, докато опъваше от цигарата си. "По дяволите, това, което си нарисувал, е абсолютна тъпотия".

За имиджа
11. Един ден баба ми каза директно в лицето: "Винаги съм считала, че Наталия е име, което приляга най-добре на една разпасана к***@". Аз се казвам Наталия.

За добродетелите
12. Аз: "Офф, доста е топло тук".
Баба ми: "По-добре започни да ходиш на църква, защото, ако отидеш в ада, там ще е доста по-топло".

За фигурата
13. Когато бях на 19, заведох приятеля си при баба, за да ги запозная. Тя го погледна и първото нещо, което каза, беше: "Е, момче! Виждам, че си падаш по дебели мацки".

За гардероба
15. Когато си пробих носа и сложих пиърсинг, баба ме изгледа с пренебрежение от горе до долу и каза: "А ти трябваше да си моята любима внучка".

За приятелите
16. Аз (разочарован): "Всичките ми приятели се изпожениха!"
Баба ми: "Да! А моите измряха!"

За здравословния лайфстайл
17. Когато бях в университета, баба ми изпрати колет с домашни сладки, които беше направила за рождения ми ден. В колета обаче беше оставила бележка: "Направих тези сладки, за да знаеш, че си мисля за теб, но съм сложила много люто в тях, за да не качиш ненужни килограми".

За комплиментите
18. Баба ми: "Изглеждаш прекрасно с няколко килограма по-малко".
Аз: "Не, не мисля, че съм свалила, но благодаря".
Баба ми: "Ох! Извинявай, миличка, обърках те със сестра ти".

Сподели.