Косата на баба - новият моден тренд

Pinterest LinkedIn +

Точно така. Сребристите кичури вече не са повод да си купите спешно боя за коса, а точно обратното – те са вашият шанс да се почувствате много, много фешън.

Ако обаче естественото посивяване се бави, тичайте бързо при фризьора си, защото този цвят е абсолютно задължителен тази година. Може да се убедите в това само след бърз преглед на фотосите на Лейди Гага (Lady Gaga), Риана (Rihanna), Никол Ричи (Nicole Richie), Пинк (Pink), Кели Озбърн (Kelly Osbourne) и много други знаменитости.

Косата на баба - Granny hair - допуска всякакви оттенъци на сивото: от платинено до стоманено. Позволени са виолетовите, червеникавите и розовите отблясъци.

Оцветяването обаче не е никак лесно, особено ако косата ви не е естествено посивяла. Процедурата продължава повече от два часа, използват се специални бои и не е никак евтино.

За постигането на желания ефект в САЩ трябва да сте готови да платите между 250 и 700 долара, като всеки месец се правят и допълнителни ретуши.

Кратка разходка в миналото показва и кои са виновниците за това Granny hair да се превърне в новия моден хит.

Британският модел Пикси Гелдоф е сред първите, боядисали косата си сива. Това се случи още през 2009 година. Примерът й последва Кели Озбърн, а след нея през 2013 г. това направи и Риана, която бе и основното вдъхновение на модния тренд.

Сподели.