18 февруари TV с Avtora.com - Vicky Cristina Barcelona

Pinterest LinkedIn +

Един от най-добрите филми на гениалния Уди Алън (Woody Allen), Vicky Cristina Barcelona e впечатляващ не само с типичния за режисьора почерк, но и с неповторимия си актьорски състав.

В лентата блестят имената на Пенелопе Круз (Penelope Cruz), Скарлет Йохансон (Scarlet Johansson) и Хавиер Бардем (Javier Bardem), които пресъздават пропит с еротика духовен триъгълник, в който всеки "обича" всеки, но в крайна сметка живее единствено за себе си.

Вики (Ребека Хол) и Кристина (Скарлет) са две приятелки, които решават да напуснат Америка, за да намерят временно спокойствие в красотата на знойна Испания. Там те се запознават с циничния художник Хуан Антонио, който все още не може да преодолее страстта си към бившата си съпруга Мария Елена (Круз).

В крайна сметка обаче взаимната изгода се оказва най-безопасният вариант за Кристина и Мария, които спират войната и въпреки първоначалната си агресия една към друга,успяват да намерят утеха взаимно не само в прегръдките на любимия Хуан, но и една в друга. За изпълнението си в лентата,  Пенелопе Круз е отличена с най-ценното филмово отличие - Оскар.

Цялата продукция е заснета в Барселона, като част от нея дори е финансирана от управата на града.  Романтична комедия или драма по Уди Алън-овски?! Преценете сами, като последвате днешното ни телевизионно предложение.

Не пропускайте: 21:00 по Диема 2!

Сподели.